Κινέζοι επιστήμονες: Ο κορωνοϊός προκαλεί ζημιά στους όρχεις και αποδυναμώνει το σπέρμα

Must Read

Κινέζοι γιατροί ισχυρίζονται ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους όρχεις και παροτρύνουν τους άνδρες ασθενείς να κάνουν ειδικά τεστ γονιμότητας κατά την αποκατάσταση από τον ιό. 

Αν και ο κορωνοϊός «χτυπά» κυρίως τους πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί θεωρητικά να βλάψει τις ικανότητες αναπαραγωγής του ανθρώπου, σύμφωνα με το νοσοκομείο Tongji του Wuhan.Τα σχόλια έγιναν χθες από τον καθηγητή Li Yufeng και την ομάδα του στο Κέντρο αναπαραγωγικής ιατρικής του νοσοκομείου, ενώ αναλυτικό ήταν και το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Το νοσοκομείο Tongji, που είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Huazhong, είναι ένα από τα νοσοκομεία που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «ο SARS-CoV-2, εισέρχεται σε ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί βλάβη στο ιστό συνδέοντας την πρωτεΐνη-ακίδα με το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτασίνης 2 (ACE2) πρωτεΐνης κυτταρικής μεμβράνης. Το ACE2 είναι γνωστό ότι υπάρχει σε άλλα ανθρώπινα όργανα εκτός από τους πνεύμονες και μπορεί να είναι ιδιαίτερα άφθονο στους όρχεις ενός ανθρώπου. Μπορεί να συγκεντρωθεί σε αρκετά κύτταρα τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις αρσενικές αναπαραγωγικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών κυττάρων, των κυττάρων στήριξης και των κυττάρων Leydig», ισχυρίστηκε η ομάδα.

Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας του SARS το 2002 και το 2003, οι ιατροί διαπίστωσαν σοβαρή βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα στους όρχεις ορισμένων αρσενικών ασθενών.

Παρόλο που οι γιατροί δεν ανίχνευσαν τον SARS-coronavirus ή τον SARS-CoV, σε όρχεις των ασθενών, θα μπορούσαν να υποστούν φλεγμονή στα γεννητικά όργανα τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Δείτε επίσης: Τρόμος για ντόμινο κορωνοϊού στα hot spot! Ποιο είναι το επιθετικό σχέδιο της κυβέρνησης (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This