Τρόμος για ντόμινο κορωνοϊού στα hot spot! Ποιο είναι το επιθετικό σχέδιο της κυβέρνησης (video)

Must Read

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για την εμφάνιση και εξάπλωση του κορωνοϊού στα κέντρα δομών φιλοξενίας.

Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, ότι ο Covid–19 κηρύχθηκε ως πανδημία, και τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για γενικό «λουκέτο» στην χώρα με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια, τρόμος επικρατεί και για την εξάπλωση του φονικού ιού στα hot spots γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είναι ανεξέλεγκτη.

Στην περίπτωση αυτή η «ωρολογιακή βόμβα» θα έχει πλέον σκάσει, κάτι που αντιμετωπίζεται ως πιθανό άμεσο σενάριο, αφού στο νησί της Λέσβου έχει ήδη καταγραφεί το πρώτο κρούσμα με μια γυναίκα να νοσεί από τον Covid–19. Να θυμίσουμε ότι η γυναίκα εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ και γίνονται προσπάθειες να ιχνηλατήσουν τις επαφές της. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία έχει καταγραφεί επίσημα μόνο ένα κρούσμα, κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και αμφισβήτηση για το κατά πόσο μια χώρα με τόσους μετανάστες από χώρες που πλήττονται ήδη από τον ιό, έχει ανακοινώσει επίσημα και (πολύ καθυστερημένα) ένα μόνο κρούσμα.

Με συνεχείς συσκέψεις, πρωθυπουργός, υπουργοί, περιφερειάρχες αλλά και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στρατός, οργανώνουν το επόμενο βήμα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για το εφιαλτικό αυτό σενάριο εξάπλωσης στους μετανάστες που θεωρείται άμεση υγειονομική απειλή. 

Στα σχέδια της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας των περιοχών που διαθέτουν κέντρα φιλοξενίας για μετανάστες, με το πρώτο κρούσμα θα απαγορευθεί άμεσα η εξόδος/εισόδος σε οποιονδήποτε ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί η επιδημιολογική διασπορά, ακόμα κι αν χρειαστεί να συνδράμουν τα ΜΑΤ και οι στρατιωτικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, μετά από ερώτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πυξίδα», Εριφύλλης Χιωτέλλης και σε επιβεβαίωση των ανωτέρω, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, σε δήλωσή του στο stonisi.gr, ανέφερε ότι υπεύθυνος για την διαχείριση της κατάστασης είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ότι υπάρχει σχέδιο, αλλά οι φορείς δεν θέλουν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Χαροπαλεύουν δύο ακόμα θύματα του κορωνοϊού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This