Ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες στην Ρώμη μετά από απαίτηση των πιστών – Δεν θα μεταλαμβάνουν

Must Read

Η γειτονική μας χώρα, Ιταλία, βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με αυστηρά μέτρα και λουκέτα που σκοπό έχουν να σώσουν ότι μπορούν μετά την, εκτός ελέγχου, εξάπλωση της κορωνοϊού. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016 καθώς προστέθηκαν άλλοι 189 σήμερα, ενώ, τα κρούσματα έφτασαν συνολικά τα 15.113.

Οι καθολικοί πιστοί όμως δεν μπορούν να αποχωριστούν τις εκκλησίες τους ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία!

Με απόφασή της η επισκοπή της Ρώμης ανοίγει και πάλι τις ενοριακές εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης που είχαν κλείσει μετά τα έκτακτα μέτρα. Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο το ποίμνιό μας. Οι δραστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα καλές», με ύφος που καταδίκασε την αρχική απόφαση που πάρθηκε μετά την πανδημία.

Στην απόφαση που ανοίγει ξανά στο κοινό τις καθολικές εκκλησίες, απαγορεύεται παρ’όλα αυτά να παίρνουν αγιασμό από τα μαρμάρινα δοχεία ενώ το σημαντικότερο απ’όλα; Οι κληρικοί δεν θα προσφέρουν Θεία Κοινωνία στους πιστούς…

Δείτε επίσης: Συγκινούν οι Ιταλοί! Τραγουδούν με μια φωνή από τα μπαλκόνια τον εθνικό ύμνο κόντρα στον κορωνοϊό (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This