«Στρατιωτικός νόμος» στις Φιλιππίνες με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τον έκτο θάνατο από τον covid-19

Must Read

Οι Φιλιππίνες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα πιο αυστηρά που έχουν υιοθετηθεί στην Ασία μετά την απόφαση των δημάρχων 16 προαστίων της Μανίλα να επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα καλώντας τα εμπορικά κέντρα να αναστείλουν τη λειτουργία τους για ένα μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του covid-19 μετά τον έκτο επιβεβαιωμένο θάνατο ασθενούς.

Ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγο Ντουτέρτε αύξησε το επίπεδο υγειονομικής έκτακτης ανάγκης στο ύψιστο και ανακοίνωσε μέτρα καραντίνας για την πρωτεύουσα Μανίλα όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

«Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ανθρώπων. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις των ανθρώπων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας», δήλωσε Χοσέ Αρτούρο Γκαρσία επικεφαλής των αρχών της περιοχής.

Κάποιοι από τους κατοίκους της Μανίλα έσπευσαν στους σταθμούς λεωφορείων και τα αεροδρόμια ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Κυριακή.

Ο Ντουτέρτε εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση για τον περιορισμό των ταξιδίων από και προς την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, ενώ παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων ως τις 12 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Αργούν τα πρώτα εμβόλια; Tι κάνουν οι επιστήμονες και τι λένε οι Ισραηλινοί (video)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα θα ισχύει από τις 15 Μαρτίου ως τις 14 Απριλίου, με κάποιες εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους, εξήγησε ο Γκαρσία, διευκρινίζοντας ότι οι παραβάτες θα λαμβάνουν απλώς μια προειδοποίηση και δεν θα συλλαμβάνονται.

Οι δήμαρχοι των προαστίων θα εκδώσουν ανακοινώσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, με εξαίρεση τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, τις τράπεζες και τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This