Ακόμη 175 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο – Κλείνουν σινεμά, εστιατόρια και καταστήματα στη Γαλλία!

Must Read

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 21.157, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 1.441, ενώ  υπάρχουν και 1.966 ασθενείς, οι οποίοι πήραν εξιτήριο.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, πάντως, έχασαν την ζωή τους ακόμη 175 ασθενείς, ενώ είχαμε και 3.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων, αλλά και των απωλειών εξακολουθεί να απαντάται στην περιοχή της Λομβαρδίας, με συνολικά 11.685 κρούσματα και 966 νεκρούς.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, φτάνουν τους 241, τη στιγμή που στην περιφέρεια Βένετο υπάρχουν 1.937 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 55 νεκροί.

Μπαράζ «λουκέτων» σε Γαλλία

Στη Γαλλία, όπου μέχρι και το πρωί του Σαββάτου τα κρούσματα κορωνοϊού είχαν φτάσει τα 4.499, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 91, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει επιπλέον μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά του εξαιρετικά μεταδιδόμενου ιού.

Έτσι, πέρα από την απαγόρευση των συναθροίσεων περισσότερων από 1.000 ατόμων σε έναν (κλειστό) χώρο, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κλείνει προσωρινά όλους τους «μη αναγκαίους» δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων τους κινηματογράφους, τα εστιατόρια και τα καταστήματα!

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, ενώ τροποποιούνται τα δρομολόγια των ΜΜΜ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ. «Στόχος μας είναι η προστασία σας. Γνωρίζω την προσπάθεια και τις θυσίες που σας ζητάμε να κάνετε. Εμπιστεύομαι πως οι πολίτες της χώρας μας θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης», τόνισε σε δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης: Η Ε.Ε. δίνει… ψίχουλα στα κράτη-μέλη για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό

Παρ’ όλα αυτά, το Φεστιβάλ Καννών, το κορυφαίο και δημοφιλέστερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει, παρά το γεγονός ότι απομένει μόλις ένας μήνας από την ανακοίνωση των φετινών συμμετεχόντων στα διάφορα τμήματα.

Προφανώς, οι διοργανωτές του είναι (υπερ)αισιόδοξοι πως, μέχρι το Μάιο, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το φεστιβάλ (12 με 23), όλα θα έχουν επανέλθει στους… κανονικούς τους ρυθμούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This