Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Γύρισε την πλάτη στην Ιταλία η Γερμανία της Μέρκελ – Και η Γαλλία ξέχασε τι θα πει (ευρωπαϊκή) αλληλεγγύη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ακόμη μία φορά σε περίοδο κρίσης, η Γερμανία δείχνει με τον πιο αποκρουστικό τρόπο τη σκληρότητα και συνάμα την αδιαφορία της απέναντι σε άλλες χώρες της Ευρώπης!

Τούτη τη φορά γύρισε την πλάτη στην Ιταλία, που καθημερινά μετρά δεκάδες νεκρούς από τον Covid-19. Μάλιστα, οι υγειονομικές Αρχές των γειτόνων μας, που πλήττονται από τον κορωνοϊό χειρότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κλήθηκαν να πάρουν μια σκληρή απόφαση, δίνοντας προτεραιότητα στους νοσούντες που έχουν πιθανότητα να επιβιώσουν της ιογενούς πνευμονίας, έναντι όσων κρίνονται «χαμένες υποθέσεις»Ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν σε αυτό το θλιβερό καθήκον «διαλογής» πολιτών ήταν ο εξής απλός: Δεν υπήρχε ιατροφαρμακευτικό υλικό για όλους!

Παντελής απουσία βοήθειας

Η Ρώμη, μη έχοντας άλλη επιλογή, στράφηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως δεν φάνηκε. Η παντελής απουσία βοήθειας από τη Γερμανία και τη Γαλλία, που αμφότερες αρνήθηκαν να συνδράμουν την πληγείσα Ιταλία, όταν ζήτησε επείγουσα ιατρική βοήθεια βάσει ευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, σε συνδυασμό με την προ μερικών ημερών κυνική δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ από τη θέση της επικεφαλής της ΕΚΤ, ότι δεν είναι πλέον «δουλειά» της να κρατήσει την Ιταλία στο κοινό νόμισμα, καθιστούν σαφές ότι η Ρώμη εγκαταλείφθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της.

Μάλιστα, η Γερμανία απαγόρευσε, αρχικά, την εξαγωγή ιατρικών μασκών και άλλου εξοπλισμού, ενώ στη συνέχεια η παραγωγός εταιρία 3Μ ανέφερε ότι οι περιορισμοί που επέβαλε η Γερμανία καθιστούσαν αδύνατη την προμήθεια της ιταλικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Θερίζει την Ευρώπη ο κορωνοϊός – Ξεπέρασαν τους 2.200 οι νεκροί και τους 6.500 παγκοσμίως

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ