Ενώ ο COVID-19 θερίζει, Τραμπ και Μέρκελ «τρώγονται» για τα δικαιώματα του εμβολίου!

Must Read

Τη στιγμή που η ανθρωπότητα δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19, ο οποίος ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ένας απαράδεκτος -άτυπος – πόλεμος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον με φόντο τα κέρδη από την ανάπτυξη του σωτήριου εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού!

Ένας πόλεμος ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ, που σαν τα κοράκια πετούν πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και δεν διστάζουν να σφαχτούν εν μέσω κρίσης για το ποιος θα ελέγξει τα κέρδη την επομένη της καταστροφής – της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, του οποίου το τέλος τότε είχε βρει τους Σοβιετικούς με τους Αμερικανούς να σκοτώνονται για τον διαμοιρασμό της πίτας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης της «Die Welt», ενώ η εταιρία CureVac βρίσκεται στη φάση των ερευνών για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιχειρεί να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματά του.

Μάλιστα το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επικαλείται ανώνυμες πηγές και σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόσφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται για το εμβόλιο.

Αυτά συμβαίνουν όμως την ώρα που και οι υγειονομικές Αρχές του Βερολίνου βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες με την εν λόγω εταιρία, ενώ στο ρεπορτάζ τονιζόταν επιπλέον πως η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ επιχείρησε να προσφέρει στην εταιρία οικονομικά κίνητρα ώστε τελικά να παραμείνει στη Γερμανία.

Ελπίδες

Από την πλευρά της εταιρίας, εντούτοις, δεν υπήρξε επίσημη δήλωση για το δημοσίευμα της «Die Welt», αν και ήδη είναι γνωστό πως οι ειδικοί της ελπίζουν μέσα από τις έρευνες που διεξάγουν να έχουν αναπτύξει μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο ένα πειραματικό εμβόλιο, το οποίο ακολούθως θα λάβει έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους.

Η μάχη ωστόσο για την ανακάλυψη του σωτήριου εμβολίου δεν περιορίζεται εντός των γερμανικών συνόρων. Πολύ σύντομα, σε διάστημα λίγων μηνών, μπορεί να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό σε ανθρώπους στη Βρετανία, εφόσον υπάρξει η κατάλληλη χρηματοδότηση, δήλωναν το Σαββατοκύριακο και επιστήμονες του Imperial College of London, επισημαίνοντας τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έρευνας που έκαναν σε ποντίκια.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρωτότυπο εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε ζωικά μοντέλα, όπου τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Ρόμπιν Σάτοκ του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών του βρετανικού πανεπιστημίου. Προσθέτοντας επιπλέον πως «ελπίζουμε μέχρι το καλοκαίρι να προχωρήσουμε σε κλινικές δοκιμές εφόσον λάβουμε επαρκή χρηματοδότηση για το επόμενο στάδιο».

Τέλος, στο Σιάτλ των ΗΠΑ επιστήμονες ξεκίνησαν ήδη τη στρατολόγηση υγιών εθελοντών που θα λάβουν από 1.100 δολάρια ώστε να μετάσχουν στην κλινική δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλειά του, όπως και η ανοσολογική απόκριση.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά τα λένε στις 7μ.μ. μέσω βιντεοκλήσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This