Παρασκευή 18/6/2021

Κορωνοϊός: 79χρονος ανάρρωσε πλήρως μετά από θεραπεία με Remdesivir

Ευχάριστες ειδήσεις έρχονται από την γειτονική μας χώρα για την μάχη κατά του κορωνοϊού! Ένας ασθενής 79 ετών που δέχτηκε πειραματικό αντι-ιικό φάρμακο ευρέως φάσματος, ανάρρωσε πλήρως  από τον COVID -19. 

O επικεφαλής της κλινικής μολυσματικών ασθενειών του Policlinico San Martino στη Γένοβα, Matteo Bassetti  ανακοίνωσε: «Υπάρχει ένας πρώτος ασθενής με κορωνοϊό που ανάρρωσε έπειτα από θεραπεία με ένα πειραματικό φάρμακο, το Remdesivir. Έχουμε την πρώτη αληθικοή θεραπεία με το συγκεκριμένο πειραματικό φάρμακο», ανακοίνωσε ο Βassetti στα Μέσα Ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη θεραπεία ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου.

«Ο ασθενής είναι 79 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο έλεγχοι οι οποίοι βγήκαν αρνητικοί για κορωνοϊό. Θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του στη Λομβαρδία και αυτό μας έκανε αρκετά αισιόδοξους. Το φάρμακο φαίνεται να λειτουργεί. Έχουμε και άλλους ασθενείς που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πειραματική θεραπεία», πρόσθεσε.

Ο Matteo Bassetti

Σύμφωνα με το zougla.gr, από την πλευρά του, ο Nicola Magrini, γενικός διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων (AIFA) κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης που δίνει η Πολιτική Προστασία της χώρας υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ξεκινήσει «η πρώτη κλινική δοκιμή με το νέο αντιιικό φάρμακο Remdesivir».

Πρόσθεσε επίσης πως ανακοινώθηκαν και νέες μελέτες για το Tocilizumab, ένα φάρμακο για το οποίο υπάρχουν πολλές προσδοκίες σχετικά με τον τρόπο που δρα κατά των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, παρόλο που ο Τύπος της χώρας ανέφερε πως οι προσδοκίες είναι υπερβολικές. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο Magrini, «τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά».

Ο διευθυντής του AIFA εξήγησε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο που αναστέλλει την επίδραση της ιντερλευκίνης 6, του παράγοντα που οδηγεί σε φλεγμονή η οποία με τη σειρά της προκαλεί σοβαρή πνευμονία: «Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι τα σημάδια βελτίωσης σε ορισμένους ασθενείς και σε άλλους όχι. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να αποδείξουμε πόσες ζωές μπορούμε να σώσουμε. Η συγκεκριμένη ουσία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες ασθενείς και διατίθεται δωρεάν από την εταιρεία που την παράγει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ