Τρίτη 22/6/2021

Η ZARA βάζει λουκέτο σε 3.500 καταστήματα – Σκέψεις για παραγωγή υγειονομικού υλικού

Σκληρά μέτρα αναγκάστηκε να λάβει η Inditex, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων της Zara παγκοσμίως, αλλά και πολλών άλλων όπως Bershka, Pull & Bear κ.λπ., λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο 3.785 καταστημάτων σε 39 αγορές σε όλο τον κόσμο, σχολιάζοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει «εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο» στην λειτουργία της εταιρίας.

Με τις πωλήσεις να έχουν πέσει στο 24,1%, μόλις το πρώτο διάστημα του Μαρτίου, η Inditex δηλώνει ότι θα αργήσει να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας, στις επιχειρήσεις της και ότι αυτό υπολογίζεται να φανεί στο τέλος του έτους.

Η Inditex έχει ήδη δωρίσει 10.000 μάσκες ενώ η ταυτόχρονα εξετάζει την δυνατότητα παραγωγής υγειονομικού εξοπλισμού: «Εξετάζουμε τη δυνατότητα μετατροπής μέρους της παραγωγικής μας ικανότητας, προς εκμετάλλευση για παραγωγή υγειονομικών υλικών», δήλωσε η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ