Στο έλεος τσαρλατάνων οι ευκολόπιστοι που δοκιμάζουν κάθε λογής «γιατροσόφια» κατά του κορωνοϊού! (video)

Must Read

Την ώρα που γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες και υγειονομικό προσωπικό σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν μια διαρκή μάχη για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, με τις αρμόδιες Αρχές να προσπαθούν με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα να αναχαιτίσουν την επέκτασή του, οι φοβισμένοι πολίτες δέχονται μια ύπουλη ψυχολογική επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από αδίστακτους «γύπες», οι οποίοι υπόσχονται προστασία από τον φονικό ιό με… μαντζούνια, ελιξίρια και αλχημείες!

Τσαρλατάνοι με αρρωστημένα μυαλά έχουν κατακλύσει το facebook, το Instagram και το Twitter με τα κάθε λογής «γιατροσόφια» τα οποία διακινούν, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη και -το χειρότερο- εκθέτοντας σε κίνδυνο όσους πειστούν να τα χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας για όσα λένε οι επίσημοι φορείς της δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς, τις επικίνδυνες αναρτήσεις για τα υποτιθέμενα «ελιξίρια δια πάσαν νόσον» αναπαράγουν επιπόλαια και πολλοί απερίσκεπτοι χρήστες του διαδικτύου. Μερικά από τα μαντζούνια «φωνάζουν» από μακριά ότι τα έχουν σκαρφιστεί κομπογιαννίτες, όταν, για παράδειγμα, αναφέρουν: «Ο κορωνοϊός, πριν φτάσει στους πνεύμονες, παραμένει στον λαιμό για τέσσερις ημέρες και, κατόπιν, το άτομο αρχίζει να βήχει και να έχει πόνους στον λαιμό. Αν το συγκεκριμένο άτομο πίνει πολύ νερό και κάνει γαργάρες με ζεστό νερό και αλάτι ή ξίδι, εξαλείφει τον ιό»!

Το συγκεκριμένο «γιατροσόφι», που, μάλιστα, κυκλοφορεί σε διάφορες γλώσσες και όχι μόνο στη χώρα μας, αποδίδεται κατά περίπτωση σε Ιταλό γιατρό που εργάστηκε σε νοσοκομείο στη Shenzhen της Κίνας ή σε Έλληνα που εργάζεται σε ερευνητική ομάδα.

Σκόρδα, άφθονο νερό και κατάποση αργύρου!

Στα… θεραπευτικής φύσεως fake news αναφέρεται ακόμη ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να είναι μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού και, σύμφωνα με το BBC, καταγράφηκε η περίπτωση μιας άμυαλης γυναίκας στην Κίνα, που κατέληξε στο νοσοκομείο, έχοντας φάει… ενάμισι κιλό σκόρδα!

Άλλες «οδηγίες» από αυτόκλητους σωτήρες αναφέρουν ότι το ζεστό μπάνιο και το… σεσουάρ εμποδίζουν τον ιό, όπως και η κατάποση… κολλοειδούς αργύρου! Προφανώς, οι τσαρλατάνοι που τα διαδίδουν αυτά, αδιαφορούν αν κάποιος αφελής που θα τους πιστέψει, κινδυνεύει να υποστεί νεφρική βλάβη, κρίσεις, ακόμη και αργύρωση.

Άλλη ανάρτηση που διακινείται στο facebook ως συμβουλή… Ιάπωνα γιατρού, υποστηρίζει ότι αν κάποιος πίνει νερό κάθε 15 λεπτά, θα αποβάλλει κάθε ιό που έχει εισέλθει στο σώμα του, κάτι που, φυσικά, δεν ευσταθεί.

Επίσης, ο YouTuber Jordan Sather με χιλιάδες ακολούθους προτρέπει την κατάποση μείγματος μεταλλικών στοιχείων με ένα ισχυρό χλωριούχο λευκαντικό για να «σκοτωθεί» ο ιός, λες και είναι… λεκές!

Σε άλλη περίπτωση, ένας Κινέζος, «καθηγητής» σε… ανύπαρκτο πανεπιστήμιο, προέτρεπε τους ενδιαφερόμενους στην κατανάλωση λεμονάδας για πρόληψη από τον κορωνοϊό, με μια συνταγή που έκανε, μεν, θραύση στην Ιταλία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο πρώτος σκύλος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 

Μπαχαρικά, λεμονάδα και… κοπριά ιερών αγελάδων

Ο ατελείωτος, πραγματικά, κατάλογος περιλαμβάνει, επίσης, κάθε λογής «ψυχάκηδες» διακινητές ή αμφιβόλου προέλευσης πλατφόρμες πώλησης, που παρακινούν στην κατανάλωση φαρμακευτικής κάνναβης ή βοτάνων ή πρόπολης ή μπαχαρικών, για τη… θωράκιση του ανοσοποιητικού απέναντι στον φονικό ιό, ενώ η παράνοια χτύπησε «κόκκινο», όταν άνοιξε συζήτηση με αφετηρία την Ινδία για το αν τους ασθενείς του ιού θεραπεύουν τα… ούρα και η κοπριά των ιερών αγελάδων!

Τα επικίνδυνα, πλέον, fake news συμπληρώνονται με αναρτήσεις όπως ότι δημιουργήθηκε εμβόλιο στην Αυστραλία, αλλά η μόνη χώρα στον κόσμο που το αγόρασε ήταν η Ελβετία. Το τεράστιο αυτό ψέμα, που κυκλοφόρησε αρχικά ως φυλλάδιο στην Ιταλία, έλεγε ότι το εμβόλιο πρέπει να ληφθεί σε έξι δόσεις και μπορεί να το παραγγείλει κάποιος μέσω e-mail αντί 50 ευρώ.

Τέλος, συνταγές για την παρασκευή οικιακού αντισηπτικού και αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας συνθέτουν έναν σαφή κίνδυνο για τον πληθυσμό κάθε χώρας, επιπλέον του ιδίου του ιού.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This