Σάββατο 12/6/2021

Πώς το έπαθε; Ο Μπόρις Τζόνσον (επιτέλους) κλείνει τα σχολεία στην Μ. Βρετανία

Το κλείσιμο όλων των σχολείων από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι νεωτέρας διέταξε η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και αποκλεισμού του Λονδίνου επειδή ο κόσμος δεν τηρεί τις προειδοποιήσεις.

«Αφού κλείσουν τις πύλες τους το απόγευμα της Παρασκευής, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας», είπε ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μολονότι τα περισσότερα σχολεία θα κλείσουν, θα υπάρχουν και εξαιρέσεις: από κάποια θα ζητηθεί να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για να στηρίξουν τα παιδιά ανθρώπων που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως των υγειονομικών.

«Ξέρω ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Είχα πει και προηγουμένως ότι αν η επιστήμη έκρινε πως η διατήρηση των σχολείων ανοιχτών δεν εξυπηρετούσε πλέον τα συμφέροντα των παιδιών και των δασκάλων, τότε θα ενεργούσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός. «Τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο. Η κορύφωση (της επιδημίας) αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι αναμέναμε», τόνισε.

Δείτε επίσης: Οι 6+1 θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα ήταν αναγκαίο, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας. «Πρέπει να ασκήσουμε πίεση προς τα κάτω, περισσότερη πίεση προς την ανοδική καμπύλη, κλείνοντας τα σχολεία. Αφού κλείσουν τα σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά για τους περισσότερους μαθητές, για τη μεγάλη πλειοψηφία, μέχρι νεωτέρας», επιβεβαίωσε.

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όταν ρωτήθηκε αν θα επιβάλει μέτρα για τον αποκλεισμό του Λονδίνου, επειδή ο κόσμος αγνοεί τις προειδοποιήσεις σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε παμπ, εστιατόρια, κινηματογράφους και εστιατόρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ