25-5-2020

Τρόμο προκαλεί η εκτίμηση έγκριτου πανεπιστημίου ότι έχουν μολυνθεί… 6.600.000 Βρετανοί!

Η εκτίμηση ερευνητών έγκριτου πανεπιστημίου, ότι στη Βρετανία μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί από τον Covid-19 περίπου… 6.600.000 άνθρωποι, προκαλεί τρόμο.

Η έρευνα του King’s College London βασίστηκε στην ανάλυση δεδομένων από εφαρμογή για smartphones που ανέπτυξε το ίδιο το πανεπιστήμιο και ανιχνεύει καθημερινά τα συμπτώματα του ιού στους χρήστες της.

Η COVID Symptom Tracker ανέβηκε στο διαδίκτυο μόλις την Τρίτη και το πρώτο κιόλας 24ωρο την κατέβασαν 650.000 άτομα, ενώ μέχρι την Πέμπτη το πρωί ο αριθμός των χρηστών εκτοξεύτηκε στους 1.250.000. Κάθε ώρα περίπου 50.000 χρήστες απαντούν σε ερωτηματολόγιο της εφαρμογής, καταγράφοντας τα συμπτώματά τους.

εφαρμογη smartphones ανιχνευσης covid19
εφαρμογή COVID Symptom Tracker για smartphones

Η ανάλυση των συμπτωμάτων των πρώτων 650.000 ατόμων έδειξε ότι το 10% είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Με βάση το ποσοστό αυτό στη Βρετανία των 66.000.000 κατοίκων οι μολυσμένοι από τον κορωνοϊό μπορεί να ανέρχονται σε 6.600.000!

Υγειονομική βόμβα οι φυλακές

Την ίδια ώρα, μία υγειονομική βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί στις φυλακές της χώρας, καθώς 19 κρατούμενοι σε 10 σωφρονιστικά ιδρύματα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε δώσει εντολή να μπουν σε αυστηρή καραντίνα οι φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας, αναστέλλοντας όλες τις άδειες εξόδου και απαγορεύοντας τις επισκέψεις.

Ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει ότι, με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται στο εσωτερικό των φυλακών οι ιδανικές συνθήκες για τη μετάδοση του κορωνοϊού, καθώς οι κρατούμενοι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Επίσης υπάρχουν φόβοι ότι οι άρρωστοι φυλακισμένοι θα μεταδώσουν τον Covid-19 στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, επιστρέφοντας στα σπίτια τους, θα κολλήσουν τους συγγενείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW