Στη μάχη κατά του ιού (και) οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών

Must Read

Τη μάχη που δίνεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στηρίζουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, κάνοντας αγώνα δρόμου για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού Διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, αναζητούν τρόπους συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση των μοντέλων διάδοσης του κορωνοϊού.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, η κινητικότητα στον κλάδο είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο της αντίδρασης της Επιτροπής στην επιδημία του κορωνοϊού, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με διευθύνοντες συμβούλους ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και με την GSMA (την ένωση φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας).

Δείτε επίσης: Τι σηματοδοτεί το γερμανικό βέτο για βοήθεια στις χώρες του Νότου; Η Μέρκελ πάει να διαλύσει την Ε.Ε.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε κείμενο με συστάσεις προς τους χρήστες, προκειμένου να προστατευτούν από τις διαδικτυακές απάτες καθώς ήδη στην Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση των κυβερνοεγκλημάτων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Ευρωπόλ, τις τελευταίες εβδομάδες συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση κατά της εμπορίας πλαστών φαρμάκων στη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν πάνω από 4,4 εκατ. τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, ενώ εξαρθρώθηκαν 37 εγκληματικές οργανώσεις και έγιναν 121 συλλήψεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο 2.500 σύνδεσμοι σε ιστοτόπους, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακά καταστήματα και διαφημίσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This