31-5-2020

Στη μάχη κατά του ιού (και) οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών

Τη μάχη που δίνεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στηρίζουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, κάνοντας αγώνα δρόμου για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού Διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, αναζητούν τρόπους συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση των μοντέλων διάδοσης του κορωνοϊού.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, η κινητικότητα στον κλάδο είναι μεγάλη. Στο πλαίσιο της αντίδρασης της Επιτροπής στην επιδημία του κορωνοϊού, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με διευθύνοντες συμβούλους ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και με την GSMA (την ένωση φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας).

Δείτε επίσης: Τι σηματοδοτεί το γερμανικό βέτο για βοήθεια στις χώρες του Νότου; Η Μέρκελ πάει να διαλύσει την Ε.Ε.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε κείμενο με συστάσεις προς τους χρήστες, προκειμένου να προστατευτούν από τις διαδικτυακές απάτες καθώς ήδη στην Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση των κυβερνοεγκλημάτων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η Ευρωπόλ, τις τελευταίες εβδομάδες συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση κατά της εμπορίας πλαστών φαρμάκων στη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν πάνω από 4,4 εκατ. τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, ενώ εξαρθρώθηκαν 37 εγκληματικές οργανώσεις και έγιναν 121 συλλήψεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν από το Διαδίκτυο 2.500 σύνδεσμοι σε ιστοτόπους, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακά καταστήματα και διαφημίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ