«Κραυγή απελπισίας» από Έλληνα που εγκλωβίστηκε στην Ιταλία και ζει στο δρόμο χωρίς χρήματα και φάρμακα!

Must Read

Την αγωνία τους εκφράζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ιταλία, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τους έχει αφήσει στη μοίρα τους στη γειτονική χώρα. Ένας από αυτούς είναι o Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Γένοβα χωρίς χρήματα, στον δρόμο, και αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Από τις 19 Μαρτίου είμαι στον δρόμο, δεν έχω χρήματα να συνεχίσω να νοικιάζω σπίτι, είμαι με 3 ευρώ στην τσέπη και φοβάμαι για τη ζωή μου, καθώς αντιμετωπίζω αυτοάνοση φλεγμονή και δεν έχω τα φάρμακά μου» καταγγέλλει στην «Espresso» και στον
Βαγγέλη Καράλη με τρεμάμενη φωνή γεμάτη φόβο και απόγνωση.

Δείτε επίσης: Οργανωμένο κράτος: Στη Νότια Κορέα οι βάρδιες στις ΜΕΘ είναι 2ωρες και τα μέτρα προστασίας… «διαστημικά»! (video)

«Πριν από λίγες ημέρες έληξε το συμβόλαιό μου για το σπίτι που νοίκιαζα και τώρα βρίσκομαι στον δρόμο. Για περίπου 14 ώρες ήμουν με τις βαλίτσες στα παγκάκια της Γένοβας. Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψω στην Ελλάδα είναι με καράβι από την Ανκόνα. Από τη Γένοβα είναι εννέα ώρες δρόμος με τρένο. Το πρόβλημα είναι ότι το τρένο δεν μπορεί να φτάσει στην Ανκόνα, καθώς ο σταθμός της Πάρμα έχει κλείσει λόγω του κορωνοϊού. Ευτυχώς, βρέθηκε ένας γνωστός φίλου μου και θα μπορέσω να μείνω για λίγες ημέρες» λέει ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης.

Εξοργίστηκε με τους αρμόδιους

Στο ερώτημα αν έχει επικοινωνήσει με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στη Ρώμη, απαντά ότι αυτά που άκουσε από τους αρμοδίους ήταν εξοργιστικά.

«Μίλησα με το υπουργείο Εξωτερικών και μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος είναι το ναυλωμένο καράβι στην Ανκόνα που πηγαίνει στην Πάτρα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να φτάσω εκεί και μου απάντησαν “βρες έναν τρόπο”, τη στιγμή που, αν δεν έχεις αυτοκίνητο, δεν μπορείς να φτάσεις στο συγκεκριμένο λιμάνι! Οι πτήσεις έχουν σταματήσει και γίνονται μόνο από τη Ρώμη για τη νότια Ιταλία…» αναφέρει με δάκρυα στα μάτια.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΤΑΛΙΑ

Ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης εξομολογείται ότι είναι πλέον εξαντλημένος και κάνει έκκληση για βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτό που ζητάμε οι Έλληνες της βόρειας Ιταλίας είναι η ελληνική κυβέρνηση να ναυλώσει αεροπλάνο από εδώ για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Και δεν με νοιάζει για μένα, μπορώ να ζήσω στον δρόμο, μπορώ να δίνω μάχη καθημερινά μην κολλήσω κορωνοϊό, αν και ανήκω σε ευπαθή ομάδα… Αυτό που σκέφτομαι είναι οι ηλικιωμένοι γονείς μου που είναι ΑμεΑ, με χρειάζονται και πρέπει να είμαι δίπλα τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This