Μεγαλοστελέχη έγιναν δισεκατομμυριούχοι «επενδύοντας» στην πανδημία και… αποχώρησαν!

Must Read

Κι ενώ ο κορωνοϊός προελαύνει στον πλανήτη, αφήνοντας πίσω του δεκάδες χιλιάδες θύματα, νέες θεωρίες συνωμοσίας γεννιούνται, σχεδόν καθημερινά!

Είναι τυχαίο που δεκάδες διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων εταιριών αποχώρησαν από τα πόστα τους, λίγο προτού γιγαντωθεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και καταρρεύσουν τα διεθνή χρηματιστήρια; Είναι τυχαίο που πολλοί CEO πούλησαν «εγκαίρως» μετοχές των εταιριών τους, βάζοντας στην τσέπη δισεκατομμύρια, προτού η αξία τους κατακρημνιστεί;

Αυτό αναρωτιούνται οι απανταχού συνωμοσιολόγοι, προσθέτοντας ότι η «μεγάλη έξοδος των CEO», όπως την αποκαλούν, ξεκίνησε τους δύο τελευταίους μήνες του 2019, όταν υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, χωρίς, όμως, να έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Άρθρο του Μάικλ Σνάιντερ στην ιστοσελίδα του endoftheamericandream.com (το τέλος του αμερικανικού ονείρου), όχι μόνο θέτει τα παραπάνω ερωτήματα, αλλά παρουσιάζει και τα στοιχεία των αποχωρήσεων των διευθυνόντων συμβούλων μεγάλων εταιριών.

Από τις αρχές του 2020, όπως αναφέρει, μεταξύ των CEO που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους είναι ο Τιτζιάν Θίαμ της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, ο Μπομπ Άιγκερ της Disney και η Βιρτζίνια Ρομέτι της IBM. Επίσης, αποχώρησαν ο Τζεφ Γουάινερ του LinkedIn, ο Ράντι Φριρ του Hulu, ο Μάθιου Λέβατιχ της Harley-Davidson, ο Τζον Λεζέρ της T-Mobile και ο Κιθ Μπλοκ της Salesforce. Ο Ατζαϊπάλ Σινγκ Μπάνγκα της Mastercard, από την πλευρά του, άφησε το ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος, για να αναλάβει χρέη εκτελεστικού διευθυντή.

Μαζικές αποχωρήσεις παρά τα απανωτά ρεκόρ του χρηματιστηρίου

Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019, δε, αποχώρησαν μαζικά 148 CEO μεγάλων εταιριών. Αυτές οι αποχωρήσεις φαίνονται περίεργες στον Σνάιντερ, καθώς, όπως λέει, εκείνη την περίοδο τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονταν, ενώ το χρηματιστήριο των ΗΠΑ κατέγραφε το ένα ρεκόρ ανόδου μετά το άλλο.

Αν και παραδέχεται ότι υπήρχαν πολλά σημάδια που έδειχναν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα μειωνόταν, προσθέτει ότι κανένας οικονομικός αναλυτής δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η παγκόσμια οικονομία θα «νέκρωνε», όπως, τελικά, συνέβη εξαιτίας του κορωνοϊού.

Επίσης, ο Σνάιντερ επικαλείται δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο κορυφαία στελέχη μεγάλων αμερικανικών εταιριών, λίγο πριν καταρρεύσει το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, πούλησαν χιλιάδες μετοχές των ίδιων των εταιριών τους, με τεράστια κέρδη. Η αμερικανική εφημερίδα υπολόγισε ότι από τις πωλήσεις έβαλαν στην τσέπη τους περίπου 8.330.000.000 ευρώ, γλιτώνοντας απώλειες της τάξης του 1.720.000.000 ευρώ.

«Στο χρηματιστήριο βγάζεις χρήματα μόνο όταν αποχωρήσεις (πουλώντας) την κατάλληλη στιγμή και φαίνεται ότι πολλοί από την επιχειρηματική ελίτ είχαν το τέλειο timing», σχολιάζει ο Σνάιντερ. Προσθέτει με νόημα ότι μπορεί οι CEO να στάθηκαν όλοι μαζί πολύ «τυχεροί», όσον αφορά τη στιγμή που επέλεξαν να αποχωρήσουν ή να πουλήσουν μετοχές, όμως, ο απλός κόσμος δεν στάθηκε το ίδιο «τυχερός» και πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This