«Κραχ μεγαλύτερο του 1929» προβλέπει για τις ΗΠΑ ο διάσημος οικονομολόγος Ρουμπινί!

Must Read

Στην Ελλάδα, διαβάζαμε τις… μαύρες προβλέψεις του το 2015, τότε που η χώρα χάρη στην ανάλγητη στάση των Γερμανών βρέθηκε με το ένα πόδι στον γκρεμό του Grexit. Ο λόγος για τον οικονομολόγο, Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστό στην διεθνή οικονομική… πιάτσα και με το προσωνύμιο «δρ. Όλεθρο». Τώρα επανέρχεται και προβλέπει πως η πανδημία του κορωνοϊού θα επιφέρει βαρύ χτύπημα στην αμερικανική οικονομία.

Ηδη από τα τέλη Φεβρουαρίου ο Ρουμπινί προέβλεψε ότι ο Covid-19 θα γκρεμίσει κατά 30%-40% τα χρηματιστήρια. Τώρα, κάνοντας ακόμη ένα βήμα πιο μακριά προειδοποιεί, όπως γράφει το Business Insider, ότι ένας συνδυασμός παραγόντων μπορεί να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε μια ύφεση μεγαλύτερη εκείνης του Κραχ του 1929!

«Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι θεότρελο», είπε ο Ρουμπινί σχολιάζοντας την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να ξανανοίξουν επιχειρήσεις ενδεχομένως μέχρι το Πάσχα των Καθολικών στις 12 Απριλίου.

Δείτε επίσης: «Εφιαλτική» εκτίμηση λοιμωξιολόγου-συμβούλου του Τραμπ για 100 ως 200 χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ

Η σύγκριση του τρόπου με τον οποίο άλλες χώρες, όπως η Κίνα και η Ιταλία, αντιμετώπισαν την πανδημία δείχνει, όπως λέει, γιατί είναι κακή ιδέα η πρώιμη επανεκκίνηση της οικονομίας: «Αν κλείσεις τα πάντα για τρεις μήνες σταματάς την πανδημία, τα νέα κρούσματα μηδενίζονται, έχεις ένα -δύο τρίμηνα πραγματικά κακής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά μετά επιστρέφεις βαθμηδόν σε φυσιολογικά επίπεδα. Αλλά αν αναβάλλεις τη λύση του προβλήματος και δεν προχωρήσεις σε ριζικά, υποχρεωτικά περιοριστικά μέτρα», καταλήγεις σε μια κατάσταση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία και στην οικονομία, εκτιμά ο Ρουμπινί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This