«Εφιαλτική» εκτίμηση λοιμωξιολόγου-συμβούλου του Τραμπ για 100 ως 200 χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ

Must Read

Από 100.000 έως 200.000 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση ενός εκ των γνωστότερων ειδικών λοιμωξιολόγων και σύμβουλου του Ντόναλτ Τραμπ.

«Με βάση αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα έλεγα μεταξύ 100.000-200.000», είπε ο Δρ. Άνθονι Φαούτσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα μπορεί να ανέλθουν σε «εκατομμύρια».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων υπενθύμισε πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε διάφορες υποθέσεις. «Παρουσιάζουν το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο. Και σε γενικές γραμμές η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση», εξήγησε. «Δεν έχω δει ποτέ, στις ασθένειες για τις οποίες έχω εργαστεί, να υλοποιείται το χειρότερο σενάριο. Πάντα υπάρχει υπερεκτίμηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ 125.000 κρούσματα της ασθένειας Covid-19, τα περισσότερα απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ο αριθμός των θανάτων (2.191) σχεδόν διπλασιάστηκε από την περασμένη Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τον κορωνοϊό – 75 νεκροί και πάνω από 2.700 κρούσματα στην Αφρική

Οι προβλέψεις της πανεπιστημιακής σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον βασίζονται στην υπόθεση ότι η επιδημία θα φτάσει στην κορύφωσή της στα μέσα Απριλίου και ότι ο αριθμός των νεκρών, εφόσον συνεχιστεί η τρέχουσα πορεία, θα ανέλθει γύρω στις 80.000 μέχρι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, οι νεκροί μπορεί να είναι από 38.000 (ελάχιστο) μέχρι 162.000 (μέγιστος αριθμός).

Συγκριτικά, η επιδημία της γρίπης του 2018-19 σκότωσε 34.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This