Ραγδαία η εξάπλωση του Covid-19 και στα… εγχώρια social media! Ξεπερνούν τις 900.000 οι σχετικές αναφορές

Must Read

Ο Covid-19 τείνει να μονοπωλήσει τις διαδικτυακές συζητήσεις και αναφορές και στο ελληνικό διαδίκτυο, με 900.000 αναφορές, κείμενα και ποικίλες αναρτήσεις από την αρχή του (…δίσεκτου όσο δεν πάει) έτους!  

Όπως είναι λογικό, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των αναφορών έχει «εκτοξευθεί» σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο γεγονός των τελευταίων ετών, με την πρώτη ραγδαία αύξηση των αναφορών να εντοπίζεται μετά τις 22/2, με τα ολοένα κρούσματα και τους απανωτούς θανάτους στη γειτονική Ιταλία να ευαισθητοποιούν (και) την ελληνική κοινή γνώμη.

Από τότε και πέρα, οι καθημερινές διαδικτυακές συζητήσεις και αναφορές για τον κορωνοϊό χτυπούν κόκκινο.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το palo.gr με τη βοήθεια της πλατφόρμας Web & Social Monitoring PaloPro, το πρώτο peak έγινε με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας, με σειρά γεγονότων μέσα στις επόμενες ημέρες να δίνει άφθονη -και πολλές φορές… αμάσητη- τροφή για αμέτρητα posts, hashtags, stories και shares.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εξάλλου, η ανακοίνωση για το καθολικό κλείσιμο των σχολείων και τα μετέπειτα έκτακτα μέτρα καραντίνας δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη εικόνα στα social media.

«Βροχή» τα σαρκαστικά σχόλια

Από τα στοιχεία που συνέλλεξε η εταιρεία, προκύπτει ότι, όπως ακριβώς συνέβη και στην παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα, από τις πρώτες, κιόλας, εβδομάδες αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με… σαρκαστική διάθεση τα γεγονότα που αφορούν στον κορωνοϊό.

Το 30% των συνολικών αναφορών των χρηστών στα social media αναφέρεται στον ιό και τις επιπτώσεις του, το 38% των διαδικτυακών συζητήσεων αφορά τις ανακοινώσεις και τον σχολιασμό των μέτρων προστασίας και ακολουθούν τα νέα εξάπλωσης του ιού με ποσοστό 25%.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η επίπτωσή του στην οικονομία δεν έχει ακόμα σημαντικό αριθμό αναφορών και απασχολεί το κοινό στο ίδιο επίπεδο με τη θεματολογία για τα δημόσια πρόσωπα, που βρίσκονται θετικά στον ιό. Ως φαίνεται, το… 800άρι έχει «καλμάρει» κάπως τα πράγματα.

Από τις ΗΠΑ η μερίδα του λέοντος των posts

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παρουσία του κορωνοϊού στις διαδικτυακές συζητήσεις είναι πρωτοφανής, με περισσότερα από 36 εκατομμύρια posts να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 7 ημέρες, εκ των οποίων τα 5,4 εκατ. δημοσιεύθηκαν μόνο στις 16 Μαρτίου. Καταιγιστική αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στις αναφορές στον κορωνοϊό που προέρχονται από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει σε αριθμό την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αθροιστικά.

Σημαντική είναι η αλληλεπίδραση της κοινής γνώμης με τις ανακοινώσεις των Αρχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο σχολιασμός των θέσεων των πολιτικών. Ο όγκος των οργανικών αναφορών, σχετικά με τις Αρχές και την πολιτική, ακολουθεί στενά τις ανακοινώσεις των πολιτικών. Πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, οι θέσεις του οποίου προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από την πτέρυγα των Δημοκρατικών, όπως οι Bernie Sanders, Alexandria Ocasio Cortez και Hillary Clinton.

Παράλληλα, οι τοποθετήσεις ακτιβιστών και προσωπικοτήτων αποτελούν πηγή συζήτησης, συχνά με… ειρωνική και σαρκαστική διάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρεμβάσεις του Elon Musk σε σχέση με τον κορωνοϊό, οι οποίες προκάλεσαν την αφορμή για 43.500 σχόλια και 350.800 retweets!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This