Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ψηφιακή υπόθεση η ψυχαγωγία την περίοδο της καραντίνας

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που έφερε ο περιορισμός στο σπίτι εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι η μετατροπή της ψυχαγωγίας σε ψηφιακή υπόθεση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Globalwebindex, το 67% των χρηστών του Διαδικτύου δηλώνει ότι παρακολουθεί πλέον περισσότερο ειδήσεις, ενώ το 51% βλέπει περισσότερες εκπομπές σε υπηρεσίες ροής, όπως το Netflix.

Παρ’ ότι η παραπάνω τάση ισχύει για όλες τις ηλικίες, οι διαφορές ανάμεσα στις ηλικιακές κατηγορίες είναι σημαντικές: Τα μέλη της Gen Z (16-23 ετών) δαπανούν περισσότερο χρόνο για υπηρεσίες μηνυμάτων (62%), ενώ οι Millennials (24-37 ετών) παρακολουθούν περισσότερες ταινίες σε απευθείας σύνδεση (58%). Επίσης, η Gen X (38 έως 56 ετών) ξοδεύει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια (52%), ενώ οι baby boomers (57 έως 64 ετών) παρακολουθούν περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές (51%).

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε επίσης: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Τι αποφασίστηκε για τον Πανάγιο Τάφο

Επιπλέον, όσον αφορά την ακρόαση μουσικής, αυτή έχει να κάνει με την χρήση των μέσων μεταφοράς. Για παράδειγμα, η Ιταλία, παρουσίασε πτώση του μέσου αριθμού ροών κατά περίπου 4 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με το Spotify, αυτή η τάση υπάρχει, επίσης, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι το streaming μουσικής αποτελεί μία από τις δέκα κορυφαίες δραστηριότητες των καταναλωτών που μένουν στο σπίτι, με τη Gen Z να κάνει τη μεγαλύτερη χρήση (57%) έναντι 39% των Millennials.

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ