Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Must Read

Να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της παραπληροφόρησης για τον Covid-19 επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκαινιάζοντας ειδική ιστοσελίδα για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων σχετικά με την πανδημία και συζητώντας με διαδικτυακές πλατφόρμες για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, όλες οι πλατφόρμες, οι οποίες έχουν συνυπογράψει τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παραπληροφόρηση, ενημέρωσαν ότι τα μέτρα, που έλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες, συνέβαλαν στην αύξηση της πρόσβασης σε αξιόπιστες πηγές και στον υποβιβασμό και την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Τι αποφασίστηκε για τον Πανάγιο Τάφο

Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι παρατηρείται σταθερή ροή ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών, που σχετίζονται κυρίως με την υγεία, τις οποίες αφαιρούν μαζικά, ενώ έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αφαίρεση διαφημίσεων που σχετίζονται με εξοπλισμό προστασίας, όπως μάσκες. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτών των νέων πολιτικών εξακολουθεί να παρουσιάζει κενά.

Τέλος, η Επιτροπή έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο αντιμετώπισης του κορωνοϊό, εγκαινιάζοντας και μια ειδική ενότητα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία, η οποία παρέχει υλικό για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This