Πυρά κατά της Κίνας από την Ε.Ε., για… εργαλειοποίηση της κρίσης μέσω της «διπλωματίας της μάσκας»!

Must Read

Μετά τις ΗΠΑ και η Ευρώπη στρέφεται κατά της Κίνας, καθώς όλο αυξάνουν οι ευρωπαϊκές φωνές που δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην κινεζική υπερδύναμη, που κατηγορείται ότι προωθεί τα γεωπολιτικά της σχέδια, υπό την κάλυψη της γενναιοδωρίας και της υγειονομικής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Λίγες ημέρες μετά τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, και η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατηγόρησε το Πεκίνο, αλλά και τη Μόσχα για «εργαλειοποίηση» και «σκηνοθέτηση» της διεθνούς βοήθειας που προσφέρουν.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπορέλ είχε δηλώσει έντονα οργισμένος εξαιτίας της «παγκόσμιας μάχης των αφηγημάτων» και των «αγώνων επιρροής» που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω της «διαστρέβλωσης» των γεγονότων και της «πολιτικής της γενναιοδωρίας».

Υπενθύμιζε τότε ότι, η Κίνα επιδιώκει να περάσει επιθετικά το μήνυμα ότι, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένας αξιόπιστος και υπεύθυνος εταίρος, με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί τη «διπλωματία της μάσκας» -σ.σ.: όπως τη χαρακτήρισε ο Μπορέλ- με στόχο την απενοχοποίηση του δικού της μοντέλου ισχύος.

Επικοινωνιακή εκστρατεία άνευ προηγουμένου

Παράλληλα, αυτή την περίοδο το Πεκίνο υπερπροβάλλει τις πράξεις του, στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου επικοινωνιακής εκστρατείας, υπερθεμάτισε και ο Αντουάν Μποντάζ, του Οργανισμού Στρατηγικών Ερευνών (Fondation pour la Recherche Stratégique – FRS), σε άρθρο του με τίτλο «Ο δρόμος του μεταξιού της υγείας».

Πρόκειται για επένδυση σε μια σειρά πρωτοβουλιών, «τη δωρεά 20.000.000 δολαρίων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την αποστολή ιατρικών εμπειρογνωμόνων στο Ιράν και στην Ιταλία, την κατασκευή εργαστηρίου στο Ιράκ, την αποστολή διαγνωστικών τεστ στις Φιλιππίνες, την αποστολή προστατευτικού εξοπλισμού στο Πακιστάν, στη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This