Καθηγήτρια του MIT: Τα σταγονίδια του COVID-19 μπορούν να ταξιδέψουν έως 8 μέτρα (video)

Must Read

Οι οδηγίες για την ασφαλή απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί να αποδειχτούν ανεπαρκείς, προειδοποιεί η αναπληρώτρια καθηγήτρια του MIT Lydia Bourouiba.

Η επιστήμονας του MIT Lydia Bourouiba, η οποία μελετά εδώ και χρόνια την δυναμική του βήχα και του φτερνίσματος, προειδοποιεί σε πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα της, ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930. Για την υποτιθέμενη ασφάλεια του ενός μέτρου η Lydia Bourouiba  τονίζει ότι «τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς μπορούν να εκτοξευθούν έως 8 μέτρα».

Η έρευνά της, που δημοσιεύθηκε στην «Journal of the American Medical Association», προειδοποιεί επίσης ότι «τα σταγονίδια που κατακαθίζουν κατά μήκος της τροχιάς μπορούν να μολύνουν τις επιφάνειες» – και τα «υπολείμματα ή πυρήνες σταγονιδίων» μπορεί να παραμείνουν αναρτημένα στον αέρα για ώρες.

Η Lydia Bourouiba εκφράζει την φοβία της στην «USA TODAY»,ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι «υπερβολικά απλοποιημένες» και «μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων παρεμβάσεων» κατά της θανατηφόρας πανδημίας.

Η επιστήμονας εφιστά την προσοχή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι, υποστηρίζει στην έκθεσή της, αντιμετωπίζουν μια «υποτιμημένη πιθανή κλίμακα έκθεσης».

Δείτε το βίντεο με την έρευνά της εδώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This