Οι New York Times γράφουν για τον Τσιόδρα: «Ταπεινός, συμπονετικός και κορυφαίος ειδικός»

Must Read

Αφιέρωμα στους επιστήμονες που χαράσσουν τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν οι New York Times, με τίτλο «Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού».

Στην Ελλάδα αυτό το πρόσωπο είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, που κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα καθηλώνει μια ολόκληρη χώρα μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις του με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών, αλλά και να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές όπως π.χ. για την απολύμανση των επιφανειών

Γράφουν οι New York Times για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας: «Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 73 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους».

Και συνεχίζει η εφημερίδα στο αφιέρωμά της: «Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορωνοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι για εξωραϊσμό».

Στο ίδιο άρθρο μιλάει ο Theo Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιστημονικά θέματα:  «Ο καθηγητής Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος. Είναι ένας από εμάς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», καταλήγει η New YorkTimes.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This