Τρίτη 15/6/2021

Οι New York Times γράφουν για τον Τσιόδρα: «Ταπεινός, συμπονετικός και κορυφαίος ειδικός»

Αφιέρωμα στους επιστήμονες που χαράσσουν τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν οι New York Times, με τίτλο «Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού».

Στην Ελλάδα αυτό το πρόσωπο είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, που κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα καθηλώνει μια ολόκληρη χώρα μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις του με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών, αλλά και να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές όπως π.χ. για την απολύμανση των επιφανειών

Γράφουν οι New York Times για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας: «Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 73 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους».

Και συνεχίζει η εφημερίδα στο αφιέρωμά της: «Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορωνοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι για εξωραϊσμό».

Στο ίδιο άρθρο μιλάει ο Theo Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιστημονικά θέματα:  «Ο καθηγητής Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος. Είναι ένας από εμάς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», καταλήγει η New YorkTimes.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ