Πέμπτη 24/6/2021

Η απόλυτη θεωρία συνωμοσίας για τον Covid-19: Ξεκίνησε από τις νυχτερίδες της Ουχάν και τον «μετέφεραν» παντού… οι κεραίες 5G!

Σύμφωνα με νέες μαρτυρίες, μέλη εργαστηρίου της Ουχάν μολύνθηκαν με αίμα από νυχτερίδες με κορωνοϊό, ενώ, την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τον ένοχο ρόλο των κεραιών 5G στην… εξάπλωση του ιού!

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας πυρπολούνται στη Μεγάλη Βρετανία, επειδή «ευθύνονται για τον κορωνοϊό», ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης εκεί, λένε ότι δεν αποκλείουν ο νέος κορωνοϊός να ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν.

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια πίσω από την εμφάνιση αυτού του φονικού ιού και τι είναι μόνο αποκύημα της φαντασίας συνωμοσιολόγων;

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι το νέο σενάριο που διακινείται το τελευταίο διάστημα και συνδέει τον κορωνοϊό με την τεχνολογία 5G ανήκει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ «επιτίθενται» και στους διάσημους που τις αναπαράγουν, όπως ο Αμερικανός ηθοποιός Γούντι Χάρελσον, που πρωταγωνιστούσε, μεταξύ άλλων, στη σειρά ταινιών «Hunger Games».

Πολλές κεραίες 5G πυρπολήθηκαν σε όλη τη Βρετανία, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και μηχανικοί κινητής τηλεφωνίας. Η θεωρία αυτή ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, αφού ένα βίντεο υποστήριζε ότι η Αφρική δεν είχε πληγεί από τον κορωνοϊό, επειδή δεν είναι περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία 5G. Έκτοτε, βέβαια, έχουν σημειωθεί πάμπολλα κρούσματα και στη Μαύρη Ήπειρο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να… αποθαρρύνει τους οπαδούς αυτής της θεωρίας.

Από τότε, αναρτώνται διάφορα links, που κάνουν αναφορά στις επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και λίστες με σημεία στη Βρετανία όπου υπάρχουν τέτοιες κεραίες, για να γίνουν στόχοι επιθέσεων. «Υπάρχουν ομάδες στο Facebook που αναρτούν βίντεο από κεραίες που καίγονται και που ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάψει κι άλλες», δηλώνει στη «Sun» Βρετανός μηχανικός κινητής τηλεφωνίας. «Η Ουχάν ήταν πράγματι ένα μέρος όπου άρχισε να δοκιμάζεται η τεχνολογία 5G, αλλά αυτή είναι μια σύνδεση που σε αφήνει άναυδο».

Διαρροή του ιού από εργαστήρια της Ουχάν

Η Ουχάν, πάντως, που πρωταγωνιστεί ως «σημείο μηδέν» της πανδημίας σε όλες τις θεωρίες για το πώς γεννήθηκε ο ιός, βρίσκεται και στο μικροσκόπιο των βρετανικών αρχών, που υποστηρίζουν ότι «δεν μπορούν να αφήσουν να πέσουν κάτω» οι πληροφορίες για διαρροή του ιού από εργαστήριο της πόλης.

Σύμφωνα με τη «Mail on Sunday», μέλος της Επιτροπής Εκτάκτου Ανάγκης Cobra, που έχει επικεφαλής τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι, εάν και τα τελευταία στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν αντιλέγουν ότι ο ιός προέκυψε από τα ζώα, αυτές δεν αποκλείουν τη διασπορά του ιού στους ανθρώπους, αφού διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ιολογίας, ήταν οι πρώτοι που είπαν ότι το γονιδίωμα του ιού ήταν 96% όμοιο με ένα που βρίσκεται σε νυχτερίδες. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες που κυκλοφορούν εκεί, εργαζόμενοι σε αυτό το εργαστήριο είχαν μολυνθεί, αφού ψεκάστηκαν με αίμα από νυχτερίδες και μετέφεραν τον ιό στον τοπικό πληθυσμό! Νυχτερίδες μελετούσε και δεύτερο εργαστήριο στην πόλη, που βρίσκεται πολύ κοντά στο παζάρι όπου σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Ο Αμερικανός καθηγητής Ρίτσαρντ Εμπράιτ του Πανεπιστημίου Rutgers, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας, επισημαίνει ότι ο ιός θα μπορούσε εύκολα να διαφύγει από το εργαστήριο, επειδή το επίπεδο ασφαλείας εκεί ήταν μόλις 2, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει στην προσοχή του, ενώ θα έπρεπε να είναι επιπέδου 4. «Τα στοιχεία που έχουμε αποτελούν βάση να αποκλείσει κάποιος ότι ο ιός είναι δημιούργημα του εργαστηρίου, αλλά όχι βάση για να αποκλείσουμε το εργαστηριακό ατύχημα», εξηγεί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ