Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ζαχάρα ντε λα Σιέρα: Το ισπανικό χωριό-φρούριο που δεν έχει ούτε ένα κρούσμα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ένα χωριό-φρούριο στην Ισπανία, που αποκόπηκε εγκαίρως από τον υπόλοιπο κόσμο, για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, κατάφερε να μην έχει ούτε ένα κρούσμα στον πληθυσμό του!

Στις 14 Μαρτίου, την ημέρα που η Ισπανία κήρυσσε κατάσταση συναγερμού, ο Σαντιάγκο Γκαλβάν, ο 40χρονος δήμαρχος της Ζαχάρα ντε λα Σιέρα, η οποία βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο στην επαρχία της Ανδαλουσίας, έκλεισε όλες τις εισόδους του χωριού, εκτός από μία.

Σαντιάγκο Γκαλβάν δήμαρχος
ο προνοητικός δήμαρχος Σαντιάγκο Γκαλβάν

Έκτοτε, η Ισπανία έχει καταγράψει σχεδόν 11.000 θανάτους και πάνω από 120.000 κρούσματα. Ούτε ένα όμως δεν έχει εντοπιστεί στη Ζαχάρα των 1.400 κατοίκων! Στη μία είσοδο που παραμένει ανοιχτή, υπάρχει ένα φυλάκιο το οποίο έχει πάντα έναν αστυνομικό.

Δύο άνδρες με προστατευτικές στολές ψεκάζουν κάθε όχημα που μπαίνει στο χωριό με νερό και χλωρίνη. Επίσης, τα οχήματα πρέπει να περνούν μέσα από ένα τεχνητό αυλάκι που είναι γεμάτο με απολυμαντικό για τις ρόδες τους.

Ομαδα απολυμανσης
η ομάδα απολύμανσης του χωριού

Τέλος, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα, ομάδα 10 περίπου ανθρώπων αναλαμβάνουν να απολυμαίνουν τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ, φυσικά, δεν περνά κανείς που δεν είναι μόνιμος κάτοικος.

Την… ψήφο μας στον Γκαλβάν!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ