Ζαχάρα ντε λα Σιέρα: Το ισπανικό χωριό-φρούριο που δεν έχει ούτε ένα κρούσμα!

Must Read

Ένα χωριό-φρούριο στην Ισπανία, που αποκόπηκε εγκαίρως από τον υπόλοιπο κόσμο, για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, κατάφερε να μην έχει ούτε ένα κρούσμα στον πληθυσμό του!

Στις 14 Μαρτίου, την ημέρα που η Ισπανία κήρυσσε κατάσταση συναγερμού, ο Σαντιάγκο Γκαλβάν, ο 40χρονος δήμαρχος της Ζαχάρα ντε λα Σιέρα, η οποία βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο στην επαρχία της Ανδαλουσίας, έκλεισε όλες τις εισόδους του χωριού, εκτός από μία.

Σαντιάγκο Γκαλβάν δήμαρχος
ο προνοητικός δήμαρχος Σαντιάγκο Γκαλβάν

Έκτοτε, η Ισπανία έχει καταγράψει σχεδόν 11.000 θανάτους και πάνω από 120.000 κρούσματα. Ούτε ένα όμως δεν έχει εντοπιστεί στη Ζαχάρα των 1.400 κατοίκων! Στη μία είσοδο που παραμένει ανοιχτή, υπάρχει ένα φυλάκιο το οποίο έχει πάντα έναν αστυνομικό.

Δύο άνδρες με προστατευτικές στολές ψεκάζουν κάθε όχημα που μπαίνει στο χωριό με νερό και χλωρίνη. Επίσης, τα οχήματα πρέπει να περνούν μέσα από ένα τεχνητό αυλάκι που είναι γεμάτο με απολυμαντικό για τις ρόδες τους.

Ομαδα απολυμανσης
η ομάδα απολύμανσης του χωριού

Τέλος, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα, ομάδα 10 περίπου ανθρώπων αναλαμβάνουν να απολυμαίνουν τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ, φυσικά, δεν περνά κανείς που δεν είναι μόνιμος κάτοικος.

Την… ψήφο μας στον Γκαλβάν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This