Πέμπτη 24/6/2021

Ζαχάρα ντε λα Σιέρα: Το ισπανικό χωριό-φρούριο που δεν έχει ούτε ένα κρούσμα!

Ένα χωριό-φρούριο στην Ισπανία, που αποκόπηκε εγκαίρως από τον υπόλοιπο κόσμο, για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, κατάφερε να μην έχει ούτε ένα κρούσμα στον πληθυσμό του!

Στις 14 Μαρτίου, την ημέρα που η Ισπανία κήρυσσε κατάσταση συναγερμού, ο Σαντιάγκο Γκαλβάν, ο 40χρονος δήμαρχος της Ζαχάρα ντε λα Σιέρα, η οποία βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο στην επαρχία της Ανδαλουσίας, έκλεισε όλες τις εισόδους του χωριού, εκτός από μία.

Σαντιάγκο Γκαλβάν δήμαρχος
ο προνοητικός δήμαρχος Σαντιάγκο Γκαλβάν

Έκτοτε, η Ισπανία έχει καταγράψει σχεδόν 11.000 θανάτους και πάνω από 120.000 κρούσματα. Ούτε ένα όμως δεν έχει εντοπιστεί στη Ζαχάρα των 1.400 κατοίκων! Στη μία είσοδο που παραμένει ανοιχτή, υπάρχει ένα φυλάκιο το οποίο έχει πάντα έναν αστυνομικό.

Δύο άνδρες με προστατευτικές στολές ψεκάζουν κάθε όχημα που μπαίνει στο χωριό με νερό και χλωρίνη. Επίσης, τα οχήματα πρέπει να περνούν μέσα από ένα τεχνητό αυλάκι που είναι γεμάτο με απολυμαντικό για τις ρόδες τους.

Ομαδα απολυμανσης
η ομάδα απολύμανσης του χωριού

Τέλος, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα, ομάδα 10 περίπου ανθρώπων αναλαμβάνουν να απολυμαίνουν τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ, φυσικά, δεν περνά κανείς που δεν είναι μόνιμος κάτοικος.

Την… ψήφο μας στον Γκαλβάν!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ