Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Θετική στον κορωνοϊό τίγρης στο Μπρονξ – Με συμπτώματα άλλες 3 τίγρεις και 3 λιοντάρια (video)

Μια μαλαισιανή τίγρη, στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση ζώου που μολύνθηκε με Covid-19 στις ΗΠΑ.

Ο ζωολογικός κήπος Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του τεστ για Covid-19, επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα.

Η τίγρης που ονομάζεται Nadia, μαζί με άλλες έξι αιλουροειδή πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από έναν ασυμπτωματικό φύλακα του ζωολογικού κήπου.

Οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ξηρού βήχα, αργά τον περασμένο μήνα, μετά από επαφή με τον εργαζόμενο, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που γνωστοποιείται ότι ζώο μολύνθηκε από άνθρωπο και αρρώστησε», δήλωσε ο Paul Calle, ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή.

Έχουν υπάρξει μεμονωμένες περιπτώσεις κατοικίδιων ζώων που βρέθηκαν θετικά στον κορωναϊό σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά οι ειδικοί τόνισαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αρρωστήσουν ή να διαδώσουν την ασθένεια.

Ο κ. Calle δήλωσε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματα με άλλους ζωολογικούς κήπους και ιδρύματα που ερευνούν τη μετάδοση του Covid-19.

Η Nadia, η αδερφή της Azul, καθώς και δύο τίγρεις Amur, όπως και τρία αφρικανικά λιοντάρια τα οποία έχουν τα ίδια συμπτώματα, αναμένεται να αναρρώσουν σύντομα, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι τίγρεις είχαν μείωση της όρεξης, αλλά «κατά τα άλλα αντιδρούν φυσιολογικά υπό κτηνιατρική φροντίδα και αλληλεπιδρούν με όσους τις φροντίζουν», ανέφερε.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι όλα τα ζώα θα παρακολουθούνται στενά.

Πηγή: BBC

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ