Δευτέρα 21/6/2021

Αλλαγή πλεύσης κατόπιν… εορτής για τον Σουηδό πρωθυπουργό: «Προετοιμαστείτε για χιλιάδες νεκρούς!»

Μετά την χωρίς προηγούμενο απόφασή του, όχι μόνο να μην επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σουηδία, αλλά, αντιθέτως, να… ενθαρρύνει τους πολίτες να βγαίνουν έξω, ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λεβέν, προειδοποιεί τώρα το λαό ότι πρέπει να προετοιμαστεί για «χιλιάδες θανάτους»!

Ο Λεβέν, ο οποίος μετά τη διεθνή κατακραυγή, αλλά και τις επικρίσεις διακεκριμένων επιστημόνων της πατρίδας του, ετοιμάζεται να αλλάξει άρδην πορεία πλεύσης, είπε, χαρακτηριστικά, ότι, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού είναι πιο αργός σε σχέση με άλλες χώρες, αυτό δε σημαίνει ότι θα χαθούν λιγότερες ζωές.

«Θα έχουμε περισσότερους σοβαρά ασθενείς που θα χρειαστούν εντατική. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με χιλιάδες θανάτους. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό», ανέφερε σε συνέντευξή του, ενώ, την ίδια στιγμή, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη διαφορετική τακτική που ακολούθησε η Σουηδία, συγκριτικά με άλλες χώρες, λέγοντας πως δεν «δεν πρέπει να δραματοποιούμε τις διαφορές».

Παρόλα αυτά, η κυβέρνησή του μελετά ήδη ένα νέο σχέδιο νόμου, που θα της επιτρέψει την λήψη αυστηρότερων μέτρων, αντίστοιχων με άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ