18-9-2020

Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον – Το «κενό εξουσίας» απασχολεί τους Βρετανούς

Για δεύτερη μέρα παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δείχνει καλύτερη, καθώς υποχώρησε ο υψηλός πυρετός. «Η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι σταθερή και παραμένει στην εντατική για στενή παρακολούθηση. Έχει καλή διάθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ωστόσο εκτός από την υγεία του Τζόνσον τους Βρετανούς τους απασχολεί πλέον και το κενό εξουσίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός πολιτικής, όταν ξεπεράσει τον κορωνοϊό. Ετσι, σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει προβληματισμός, καθώς ο αναπληρωτής του Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ, δεν έχει εξουσία να λάβει σημαντικές αποφάσεις χωρίς την συγκατάθεση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Και την επόμενη εβδομάδα οι κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι  η επανεξέταση του αυστηρού πλαισίου μέτρων που είναι σε ισχύ, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 854 νέοι θάνατοι, αριθμός ρεκόρ για την Αγγλία, με το νούμερο θυμάτων να φτάνει τους 6.227.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ