Στα ύψη οι απώλειες για Starbucks και Lufthansa λόγω του κορωνοϊού

Must Read

Σε μάστιγα για τις περισσότερες -αν όχι για όλες- μεγάλες επιχειρήσεις του πλανήτη αναδεικνύεται πλέον η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς κάθε μέρα που περνά τα εταιρικά σχήματα καταγράφουν σοβαρές απώλειες στα κέρδη τους.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Starbucks Corp, η οποία ανακοίνωσε ότι το οικονομικό χτύπημα από την πανδημία θα παραταθεί χρονικά μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Η Starbucks ανακοίνωσε επίσης ότι θα λάβει μέτρα για την καθυστέρηση της καταβολής των λειτουργικών εξόδων της, όπως επίσης και για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Συγχρόνως, απώλειες ύψους 1.000.000 ευρώ καταγράφει κάθε ώρα της ημέρας (!), η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της κρατικής βοήθειας που θα λάβει από το Βερολίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Κάθε ώρα χάνουμε συνολικά 1.000.000 ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας – μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρίας Κάρστεν Σπορ, απευθυνόμενος στους εργαζομένους, ενώ την Τρίτη η Lufthansa ανακοίνωσε ότι κλείνει τη θυγατρική της German Wings.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This