Αυτοκινητοβιομηχανίες κατά της πανδημίας! Σχεδιάζουν μάσκες, αναπνευστήρες και συσκευές υποστήριξης!

Must Read

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία σε θέματα μαζικής παραγωγής, κορυφαίοι όμιλοι συντάσσονται στην κοινή προσπάθεια κατά του Covid-19 και δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους υποφέρουν

Με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της πληγείσας από τον κορωνοϊό Ισπανίας συνεργάζεται η SEAT για την παραγωγή αυτόματων αναπνευστήρων, που θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία της χώρας. Ο αναπνευστήρας που κατασκευάστηκε από τη SEAT βρίσκεται στη φάση παρατεταμένης δοκιμής στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισής του. Η γραμμή παραγωγής του Leon στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ είναι αγνώριστη. Δεν κατασκευάζονται, πλέον, αυτοκίνητα αλλά αυτόματοι αναπνευστήρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας της εταιρίας με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση της κρίσης υγείας από τη νόσο Covid-19.

Η μετάβαση από την παραγωγή αυτοκινήτων στην παραγωγή αναπνευστήρων μέσα σε χρόνο ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς πολλών υπαλλήλων της SEAT και μιας πολύ ισχυρής κινητήριας δύναμης, της αλληλεγγύης. «Το κίνητρο όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το project, είναι ότι με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να παράγουμε μαζικά εξοπλισμό, που θα σώσει ζωές», εξηγεί ο Νίκολας Μόρα από τη γραμμή παραγωγής.

Από την αρχή της κατάστασης που προκλήθηκε από τη νόσο Covid-19, η SEAT ανέλαβε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Συγκεκριμένα, φρόντισε για την παραγωγή υλικού και συσκευών υψηλής ζήτησης και ανάγκης από τα νοσοκομεία, όπως οι αναπνευστήρες. Μία ομάδα μηχανικών σχεδίασε επιμελώς αρκετά πρωτότυπα, συνολικά 13, μέχρι την παραγωγή του οριστικού μοντέλου.

Κατασκευή αναπνευστήρων υψηλής ποιότητας

Το κλειδί του project βρίσκεται στον υαλοκαθαριστήρα, καθώς παίρνει μορφή από τα γρανάζια των ταχυτήτων, τους άξονες του κιβωτίου και τον προσαρμοσμένο μηχανισμό του υαλοκαθαριστήρα. Ο στόχος είναι η κατασκευή αναπνευστήρων υψηλής ποιότητας και το αποτέλεσμα είναι ο OxyGEN. Οι αναπνευστήρες, σχεδιασμένοι σε συνεργασία με την Protofy.XYZ, συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της SEAT στο Μαρτορέλ.

Πλέον, πάνω από 150 εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα έχουν αλλάξει τη θέση εργασίας τους και έχουν συγκεντρώσει την παραγωγή των αναπνευστήρων και τη συναρμολόγησή τους, με τη χρήση διάφορων ανταλλακτικών του SEAT Leon.

«Η χρήση μιας γραμμής συναρμολόγησης που παράγει υποπλαίσια και η προσαρμογή της για την παραγωγή αναπνευστήρων, ήταν μία μακρά και δύσκολη δουλειά, πάνω στην οποία εργάστηκαν πολλά τμήματα της εταιρίας και καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα», δήλωσε ο Σέρτζιο Αρεκιάντο από το Τμήμα Μηχανικών.

Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα, ενώ υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.

Εν τω μεταξύ, η γραμμή παραγωγής συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στους πολλούς υπαλλήλους που εργάστηκαν ακούραστα πάνω σε αυτό το project. «Το να γνωρίζουμε ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στη σωτηρία μιας ζωής, κάνει όλη αυτή τη δουλειά να αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Φρανσίσκο Σαμπάτι από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της SEAT.

Το αποτέλεσμα αυτού του έργου κατέστη δυνατό χάρη στην αλληλεγγύη των εργαζομένων και τη συνεργασία πολλών άλλων φορέων, που η SEAT ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους, ιδιαίτερα τον Ισπανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ΜΕΘ από τη FIAT

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις γνώσεις του στα θέματα μαζικής παραγωγής, ο όμιλος FIAT συνεργάζεται με έναν εξιδανικευμένο κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού που δημιουργεί συσκευές που χρησιμοποιούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τέτοιες συσκευές, ειδικότερα στην Ιταλία, που αποτελεί το επίκεντρο της κρίσης στην Ευρώπη.

Η FCA, με την υποστήριξη της μητρικής εταιρίας Exor και της Ferrari, συνεργάζεται με τη Siare Group, που έχει έδρα στην Μπολόνια της Ιταλίας, προσφέροντας την τεχνογνωσία και τους πόρους της, ώστε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Για περισσότερα από 45 χρόνια η Siare ειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού, που εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα μηχανικών παραγωγής της FCA που εργάζεται στο Τσέντο (βόρεια της Μπολόνια), στο ίδιο μέρος όπου κατασκευάζονται οι κινητήρες υψηλής απόδοσης του ομίλου, εργάστηκαν σκληρά ώστε να κατασκευάσουν την πρώτη παρτίδα ηλεκτροβαλβίδων, οι οποίες αποτελούν την «καρδιά» των αναπνευστήρων που χρειάζονται άμεσα τα νοσοκομεία στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες ανά την υφήλιο.

Ομάδα 20 ειδικών της FCA, σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Siare ανέλυσαν την αλυσίδα παραγωγής των ηλεκτροβαλβίδων, ώστε, παράλληλα με την παραγωγή στο Τσέντο, να αυξηθεί και η παραγωγή στην κατασκευαστική μονάδα της Siare. Με τη βοήθεια της FCA η Siare εκτιμά ότι θα μπορέσει να μειώσει τον χρόνο παραγωγής στο μισό! Μια ομάδα ειδικών του ομίλου βρίσκεται στη μονάδα παραγωγής της Siare στην Μπολόνια, με στόχο σταδιακά να αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα της μονάδας.

Μάσκες τρισδιάστατης εκτύπωσης από τη Nissan

Με την κατασκευή μασκών προσώπου μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, η Nissan Βορείου Αμερικής στο Νάσβιλ συμβάλλει στην καταπολέμηση της νόσου του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί τη διαθέσιμη τεχνογνωσία της για την εκτύπωση εξοπλισμού, που θα δωρίσει στα τοπικά κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και στο προσωπικό τους που εργάζεται στην πρώτη γραμμή.

Η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο εργοστάσιο Smyrna και στο εργοστάσιο συναρμολόγησης κινητήρων του Decherd. Η Nissan εκτιμά ότι η παραγωγή των μασκών προσώπου ξεπέρασε τις 3.000 και θα συνεχίσει να εκτυπώνει τα συγκεκριμένα υλικά με ρυθμό 1.000 τεμαχίων κάθε εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This