Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας άδειασε την Μέρκελ για τα «βασανιστήρια» κατά της Ελλάδας

Must Read

Σε μια κυνική παραδοχή -προϊόν μιας… κρίσης ειλικρίνειας- ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, χαρακτήρισε «εργαλεία βασανιστηρίων» τις πολιτικές που επέβαλε η χώρα του στην Ελλάδα -και όχι μόνο- τα χρόνια των Μνημονίων.

Μιλώντας στο περιοδικό «Der Spiegel» το Σάββατο, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προχώρησε στη σοκαριστικά ειλικρινή παραδοχή, που δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας τον κυνισμό της χώρας του, καθώς και των άλλων θιασωτών της λιτότητας στις Βρυξέλλες.

«Σε αυτή την κρίση του κορωνοϊού χρειαζόμαστε ταχεία βοήθεια χωρίς τα “εργαλεία βασανιστηρίων”, όπως είναι η τρόικα ή τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Προτείναμε ένα πακέτο άνω των 500 δισ. ευρώ – περισσότερα από ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεγυμνώνοντας όλους όσοι αβάνταραν τη λιτότητα και υπερασπίζονταν τα Μνημόνια, ζητώντας σφιχτούς προϋπολογισμούς και επιμένοντας ότι είναι τα κατάλληλα εργαλεία για την οικονομική ανάκαμψη μιας χώρας.

Ο κ. Μάας, βέβαια, δεν φαίνεται να είχε τις ίδιες απόψεις, όταν η χώρα μας υπέφερε υπό το βάρος των μέτρων λιτότητας για σχεδόν δέκα χρόνια. Τώρα, μάλλον, με τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία να δείχνουν ότι τα οφέλη από τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού τα καρπώνονται η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), ο Χάικο Μάας αλλάζει τροπάρι και εκφράζεται σαν να μη φέρουν ο ίδιος και το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), μερίδιο ευθύνης για τα… πάνδεινα που πέρασαν πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το κόμμα του άνοιξε την «κερκόπορτα» της λιτότητας

Επί σειρά ετών, το μότο της Γερμανίας δεν ήταν άλλο από το «ας επιβιώσει ο πιο ισχυρός», λογική στο πλαίσιο της οποίας χώρες αντιμετωπίζονταν σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Την αλληλεγγύη, που οι ίδιοι είχαν ποινικοποιήσει τον καιρό των Μνημονίων, ο κ. Μάας τη θυμήθηκε τώρα, σαν να μην ήταν το SPD που άνοιξε την «κερκόπορτα» της βάναυσης λιτότητας με την ατζέντα 2010, την οποία εφάρμοσε ο τελευταίος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος στη Γερμανία, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Και σαν μην είναι το κόμμα του που συγκυβερνά από το 2013 έως τώρα με το CDU της Μέρκελ, εξυμνώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη σκληρότητά του.

χαικο μαας γερμανος υπεξ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This