O ΟΗΕ προειδοποιεί: Η πανδημία θα φέρει πολλαπλούς λιμούς βιβλικών διαστάσεων!

Must Read

Η ανθρωπότητα κινδυνεύει με λιμούς… βιβλικών διαστάσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη σχετική προειδοποίηση να έρχεται διά στόματος του επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ, Ντέβιντ Μπίσλεϊ, ο οποίος καλεί σε άμεση κινητοποίηση, για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Σχετική έκθεση προβλέπει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα μπορεί να εκτοξευτεί από 135.000.000 σε 250.000.000! Αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, είναι οι πολίτες δέκα χωρών που μαστίζονται από πολεμικές συρράξεις, οικονομική κρίση, αλλά και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής.

Ντέβιντ Μπίσλεϊ επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ
Ντέβιντ Μπίσλεϊ, επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ

Συγκεκριμένα, η τέταρτη ετήσια έκθεση, με τίτλο «Global Report on Food Crises», ονοματίζει την Υεμένη, τη Δημοκρατία του Κονγκό, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα, την Αιθιοπία, το Νότιο Σουδάν, το Σουδάν, τη Συρία, τη Νιγηρία και την Αϊτή.

Ακόμα και προτού ενσκήψει η πανδημία, μέρη της ανατολικής Αφρικής και της Νότιας Ασίας ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων εξαιτίας της ξηρασίας, αλλά και της χειρότερης επιδρομής από ακρίδες των τελευταίων δεκαετιών.

«Μπορεί να είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλούς λιμούς βιβλικών διαστάσεων σε λίγους μήνες», είπε και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας». Κατέληξε, ωστόσο, με το αισιόδοξο μήνυμα ότι, αν ενώσουν όλες οι χώρες και οι διεθνείς οντότητες τις δυνάμεις τους, τότε θα εξασφαλίσουν ότι η πανδημία δεν θα γίνει μια ανθρωπιστική καταστροφή σε διατροφικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This