ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠάπας Λέων: Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα προάγουμε την ενότητα των Χριστιανών

Πάπας Λέων: Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα προάγουμε την ενότητα των Χριστιανών

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για το αποστολικό του ταξίδι σε Μικρά Ασία και Λίβανο

Ως μια εξαιρετική ευκαιρία για την προαγωγή της ενότητας όλων των Χριστιανών χαρακτήρισε ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για το αποστολικό του ταξίδι στην Τουρκία και τον Λίβανο.

Στην εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, ο Πάπας συνομίλησε με δημοσιογράφους και απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το ιστορικό αυτό ταξίδι στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε: «Αυτό το ταξίδι πραγματοποιείται κυρίως για να εορταστούν τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας και του χριστιανικού Πιστεύω, καθώς και για να τιμήσουμε τη μορφή του Ιησού Χριστού».
Ο Λέων ΙΔ΄ τόνισε ότι η πρόσφατη αποστολική επιστολή της Καθολικής Εκκλησίας υπογραμμίζει τη σημασία της ενότητας των Χριστιανών, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή ειρήνης για ολόκληρο τον κόσμο.

Συνάντηση για ενότητα και ειρήνη

Ο Πάπας υπενθύμισε ότι έχει ήδη συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επερχόμενη συνάντηση θα είναι σημαντική για την προαγωγή της ενότητας όλων των Χριστιανών.

«Χρειάζεται η χριστιανική μας μαρτυρία. Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχουμε ήδη συναντηθεί και άλλες φορές και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να προάγουμε την ενότητα όλων των Χριστιανών», δήλωσε ο ποντίφικας.
Το ταξίδι αυτό σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στις Εκκλησίες, με έμφαση στην ενότητα, την ειρήνη και τη χριστιανική μαρτυρία σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης