Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στο Μόναχο για να συμμετάσχει στην ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια, αλλά και σε συναντήσεις που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία.
«Νέα μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλισθεί η κοινή μας ασφάλεια – της Ουκρανίας και της Ευρώπης», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Χ. «Εχουμε ανάγκη από περισσότερη κοινή παραγωγή, περισσότερη ανθεκτικότητα, συντονισμό και αποτελεσματικότητα για το κοινό μας οικοδόμημα ασφαλείας στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε σήμερα την ουκρανογερμανική εταιρεία κατασκευής drone, την Quantum Frontline Industries.
Today we are at the first German-Ukrainian joint venture — which is already producing drones for the Ukrainian Army. Today I received the first jointly made attack drone. We saw the production line and the first flight of the drone. This is modern Ukrainian technology.… pic.twitter.com/cGeXBOXkYw
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 13, 2026
Θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, τον πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Ντικ Σχόοφ.
Θα συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο
«Θα συμμετάσχει επίσης σε σύσκεψη του “σχήματος του Βερολίνου” μαζί με τους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Ρούμπιο», ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι θα συναντηθεί επίσης σήμερα με τον Ρεζά Παχλαβί, γιο του τελευταίου σάχη του Ιράν.
Η ομιλία του από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου είναι προγραμματισμένη για αύριο.
Δείτε επίσης:
- ΗΠΑ-Ιράν: Και δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
- Μάρκο Ρούμπιο: Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα μπροστά μας – Ο παλιός έχει φύγει







