ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΘα διέταζε τη δολοφονία Πούτιν; Τι απάντησε ο Ζελένσκι

Θα διέταζε τη δολοφονία Πούτιν; Τι απάντησε ο Ζελένσκι

Σάστισε και δίστασε για αρκετά δευτερόλεπτα ο Ουκρανός Πρόεδρος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ρωτήθηκε αν θα διέταζε τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν και μίλησε για τις απόπειρες δολοφονίας που έχουν γίνει εναντίον του κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία, σε συνέντευξή του στον Βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν.

Ο Μόργκαν ρώτησε συγκεκριμένα τον Ουκρανό Πρόεδρο αν θα έδινε τέτοια εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του, αν είχε αυτή την ευκαιρία.

Δολοφονία ή όχι;

Ο Ζελένσκι πάντως δίστασε για αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια απάντησε έμμεσα και γενικά, τονίζοντας ότι στο σύστημα της Ρωσίας, η αντικατάσταση ενός ατόμου δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή της φύσης του ίδιου του καθεστώτος.

«Ξέρετε, στο σύστημά τους δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιος άλλος δεν θα γινόταν ίδιος με τον Πούτιν. Δεν είναι αυτό το θέμα…», είπε χωρίς να μπει στην ουσία της ερώτησης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είπε ο Ζελένσκι για το Ντονμπάς

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την ιδέα της παραχώρησης του Ντονμπάς στη Ρωσία και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι Ουκρανοί θα συμφωνούσαν σε ένα τέτοιο βήμα, ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το ζήτημα, όπως είπε, δεν αφορά μόνο το έδαφος, «αλλά και τους ανθρώπους, την ταυτότητα, τις αξίες και την ελευθερία, καθώς και την αμυντική στρατηγική της χώρας».

Οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του

Ξεχωριστά, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του κατά τη διάρκεια του πολέμου, μερικές από τις οποίες ματαιώθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σημείωσε ότι γνωρίζει πως μια επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια του πολέμου, θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους εσωτερικής αποσταθεροποίησης, «γι’ αυτό και το κράτος πρέπει να διατηρήσει την ανθεκτικότητά του σε όλους τους κρίσιμους τομείς – από την άμυνα και τη μεταποίηση έως την ενέργεια, την ύδρευση, το τραπεζικό σύστημα και την κυβερνοάμυνα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης