ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣReuters: Η Χεζμπολάχ πίσω από την επίθεση στη βρετανική βάση στην Κύπρο

Reuters: Η Χεζμπολάχ πίσω από την επίθεση στη βρετανική βάση στην Κύπρο

Η υπόθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, οι κυπριακές αρχές φαίνεται να διαθέτουν στοιχεία ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευσαν τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου εκτοξεύονται από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η νυχτερινή επίθεση προκάλεσε περιορισμένες ζημιές και δεν υπήρξαν θύματα. Η αεροπορική βάση χρησιμοποιείται από τη Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία για πτήσεις συλλογής πληροφοριών πάνω από τη Γάζα και άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπως επισημαίνει το Middle East Eye.

Χρονικό επιθέσεων στην Κύπρο

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μεγαλόνησος έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα στόχος περιορισμένων, αλλά ανησυχητικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι προηγούμενες επιθέσεις επικεντρώνονταν κυρίως σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις βρετανικών συμφερόντων, χωρίς να έχουν υπάρξει θύματα, αλλά προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των βάσεων και την περιφερειακή σταθερότητα.

Η υπόθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή, με τις κυπριακές αρχές να διερευνούν ενδελεχώς την προέλευση και τον έλεγχο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

*Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης