Το Ιράν παρουσίασε έναν κατάλογο «νόμιμων στόχων», στον οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και η Microsoft, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Στρατιωτική διάσταση της τεχνολογίας
Σύμφωνα με το Tasnim, οι εν λόγω υποδομές διαχειρίζονται εταιρείες που διατηρούν δεσμούς με το Ισραήλ και η τεχνολογία τους έχει χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές. Το πρακτορείο τονίζει ότι «καθώς το πεδίο του περιφερειακού πολέμου επεκτείνεται σε πόλεμο υποδομών, το πεδίο των νόμιμων στόχων του Ιράν επεκτείνεται».
Οι εταιρείες στη λίστα
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι:
- Microsoft
- Palantir
- IBM
- Nvidia
- Oracle
Τα γραφεία και οι υποδομές τους για υπηρεσίες cloud βρίσκονται σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, καθώς και σε χώρες του Κόλπου, καθιστώντας τα «νόμιμους στόχους» σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.
Δείτε επίσης:
- Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν: 7 μέλη ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία, 1 αθλήτρια αποφάσισε να επιστρέψει
- Μακρόν: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της G7 για το πετρέλαιο







