Ενώ ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι δείκτες στις αγορές επιδεινώνονται, ένας διαφορετικός «δείκτης» στο Πεντάγωνο τραβάει την προσοχή. Πρόκειται για τον περιβόητο «δείκτη πίτσας», και σύμφωνα με αυτόν, κάτι μεγάλο ετοιμάζεται.
Various pizzerias nearby the Pentagon are reporting high traffic.
The past few weeks it has been pretty slow, now its picking up again.
As of 9:35pm ET pic.twitter.com/PZ3YW5TnfN
— Pentagon Pizza Report (@PenPizzaReport) April 3, 2026
Όσο μεγαλύτερη η επιχείρηση, τόσο περισσότερες οι πίτσες
Σύμφωνα με τη θεωρία, οι παραγγελίες πίτσας στα καταστήματα γύρω από το Πεντάγωνο εκτοξεύονται λίγο πριν από μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τα στελέχη και οι αξιωματούχοι παραμένουν για ώρες στα γραφεία τους, καταφεύγοντας σε γρήγορες επιλογές για φαγητό.
Και όσο ο φόρτος εργασίας και η αίσθηση του επείγοντος αυξάνονται, αυξάνεται και η ζήτηση για παραδόσεις. Με την εκστρατεία των ΗΠΑ να εισέρχεται στην 5η εβδομάδα και τον Τραμπ να απειλεί με σφοδρά χτυπήματα τις επόμενες ημέρες, οι «αναλυτές της πίτσας» παρατηρούν εκ νέου ασυνήθιστη κινητικότητα.
Δείκτης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
Παρότι η θεωρία φαίνεται να στερείται σοβαρότητας, έχει «επιβεβαιωθεί» σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ο δείκτης χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, πολύ πριν από την εμφάνιση του διαδικτύου.
Οι Σοβιετικοί φέρονται να παρακολουθούσαν τις παραδόσεις πίτσας στην Ουάσινγκτον, εκτιμώντας πως αυτές υποδήλωναν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κάτι προετοίμαζαν. Έτσι προέκυψε και ο όρος «pizzint» (pizza intelligence).
Το ερώτημα είναι αν η νέα, ασυνήθιστα αυξημένη κινητικότητα στις παραγγελίες κοντά στο Πεντάγωνο μπορεί πραγματικά να υποδηλώνει ότι κάτι σημαντικό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δείτε επίσης:
- Τραμπ: «Με λίγο παραπάνω χρόνο ανοίγουμε τα Στενά του Ορμούζ και παίρνουμε το πετρέλαιο»
- Νετανιάχου: «Συνεχίζουμε τα χτυπήματα στο Ιράν με πλήρη στήριξη των ΗΠΑ»
- Παγκόσμια αύξηση στις τιμές των τροφίμων – Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή απειλεί τις σοδειές








