Με εντολή …Σωτήρη η δήλωση Πελώνη για τα άνοιγμα των σχολείων

Η μεγάλη ανατροπή στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής έναντι της πανδημίας

Must Read

Πριν από λίγο μιλώντας στον Σκάι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία. Μπορεί η δήλωση αυτή να εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αφού άπαντες είχαν ετοιμαστεί για άνοιγμα σχολείων,  νηπιαγωγείων και δημοτικών την ερχόμενη Δευτέρα, όμως η ελληνίδα αξιωματούχος προέβη σε αυτή τη δήλωση με ευθεία εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πίσω από αυτή την εντολή κρύβεται η έντονη δυσαρέσκεια του Σωτήρη Τσιόδρα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, με το οποίο προσωπικά δεν συμφωνεί. Μάλιστα, ήρθε σε ρήξη και με τους συναδέλφους του στην επιτροπή επιδημιολόγων, διότι του καταλόγισαν πως η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είχε την δική του έγκριση. Πράγμα όμως που δεν ισχύει και ενόχλησε ιδιαίτερα τον κύριο Τσιόδρα.

Ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τη σειρά του έδωσε εντολή στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει την συγκεκριμένη δήλωση με την οποία αφήνεται ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο το άνοιγμα των σχολείων να μεταφερθεί.

Το σημαντικότερο μέρος της παρέμβασης όμως είναι ότι από τα πλέον επίσημα χείλη ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα υπακούσει στην οποία εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Μέχρι σήμερα, γινόταν το αντίθετο. Όπως επισήμως είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση.

Κοινώς, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιβολή των μέτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This