Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Οι… παλαμοκρούστες και οι αντοχές

Σκηνικό Βορείου Κορέας με τους χειροκροτητές της Βουλής.

Αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο μελανές κηλίδες της μεταπολίτευσης.

Οι ίδιοι βουλευτές που χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό όταν ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 € για την μη τήρηση των μέτρων, χειροκρότησαν πάλι τον πρωθυπουργό μετά από μισή ώρα όταν ανακοίνωνε ότι εντέλει το πρόστιμο δεν θα πάει στα 500 € αλλά θα παραμείνει στα 300.

Μιλάμε για τους ίδιους βουλευτές, στην ίδια συνεδρίαση και τον ίδιο πρωθυπουργό.

Μπορεί μεν ιστορικό στέλεχος της παράταξης και βουλευτής να εξομολογείτο μέσα σε απόγνωση ότι δεν ξέρει πόσο θα αντέξει ακόμα, αλλά η σημερινή εικόνα δεν προσέβαλε τον πρωθυπουργό. Προσέβαλε τους ίδιους τους βουλευτές. Που φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απεμπολούν την ίδια τους την αξιοπρέπεια, επιδιώκοντας την πρωθυπουργική εύνοια.

Σας ενημερώνω λοιπόν οτι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έσκασαν σαν ομοβροντία λίγο πριν την συγκεκριμένη συνεδρίαση και παρουσίαζαν πάλι μία μαγική εικόνα, έγινε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ώστε ο πρωθυπουργός να παρουσιαστεί ως πανίσχυρος, ως λαοπρόβλητος, ώστε κάθε σκέψη αμφισβήτησης του να καταπνιγεί.

Ένα σκηνικό που θυμίζει τους χειροκροτητές της Βορείου Κορέας. Όχι πως απέχουμε πολύ φυσικά όταν σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας επιβιώνει με επιδόματα και βομβαρδίζεται από επικοινωνιακή προπαγάνδα μέσω των καναλιών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ευθύνες των βουλευτών είναι τεράστιες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ