Πρώτο «χτύπημα» Σαμαρά σε Κυριάκο για την Τουρκία

Πονηρή ερώτηση δύο βουλευτών του σαμαρικού μπλοκ για επέκταση αλιευτικής ζώνης στα 12 μίλια

Must Read

Ερώτηση-παγίδα στην κυβέρνηση, και συνάμα προειδοποίηση προς το Μαξίμου, από το σαμαρικό μπλοκ. Τη στιγμή που η χώρα οδεύει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η πλευρά Σαμαρά, με μια ακόμη «μπαταριά», προειδοποιεί το Μαξίμου για το πώς μπορεί να «βραχυκυκλώσει» την επικοινωνιακή διαχείριση του διαλόγου με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β´ Θεσ/νίκης ) και Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), με ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητούν την ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, όπως προβλέπεται από Ευρωπαϊκές Οδηγίες, με επέκταση της ελληνικής αλιευτικής ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.
Οι δύο βουλευτές, που είχαν προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενθυμούμενοι προφανώς τη ρήση του ότι «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο», δεν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να υποβάλουν την ερώτησή τους,
πετώντας το μπαλάκι στους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακόμη προχωρήσει με την ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού -όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία (του 2014)-, η οποία πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Ο λόγος; Η προστασία του περιβάλλοντος από «τρίτα κράτη», οι αλιευτικοί στόλοι των οποίων, ανεξέλεγκτοι και ως προς τα μέσα αλλά και ως προς τον χρόνο αλιείας, καταστρέφουν συστηματικά την ενάλιο αειφορία ιδίως στα αβαθή του Αιγαίου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This