Τρίτη 27/7/2021

Eρικ Θανόπουλος-Παρκς: Ο άνθρωπος πίσω από την «κουκούλα» του Μαξίμου!

Ο στρατηγός του Μητσοτάκη στις ειδικές επιχειρήσεις του Διαδικτύου

«Μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που ‘ναι»

Αυτός ο στίχος του Καρυωτάκη, ταιριάζει απόλυτα στο τιτάνειο έργο που έχει αναλάβει ο Έρικ Θανόπουλος-Παρκς για το μέγαρο Μαξίμου. Ένα δύσκολο έργο, εξαιρετικά νευραλγικό για την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όμως δεν μπορεί να το διατυμπανίσει.

Είναι ο άδοξος ρόλος που προσομοιάζει στους καταδρομείς, τους κατασκόπους που δουλεύουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού, με τεράστια προσφορά σε κάθε πολεμική σύρραξη, αλλά ελάχιστη αναγνωρισιμότητα.

Εάν πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν ήρωα στο πλευρό του, αυτός θα μπορούσε να είναι μόνον ο Eρικ Θανόπουλος-Παρκς. Ο «καταδρομέας» του Μητσοτάκη στην μάχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ερικ Παρκς γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ και Νομική στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ στη Βρετανία και ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Κολοράντο, για να κάνει πολύ γρήγορα στροφή στην καριέρα του και να ασχοληθεί με τις τηλεπικοινωνίες, τον σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών και την ψηφιακή διαφήμιση στην Αμερική, στα Βαλκάνια και, φυσικά, στην Ελλάδα.

Eρικ Θανόπουλος-Παρκς
Ο Έρικ σε παλαιότερη φωτογράφιση όταν κατάφερνε να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ξένους επενδυτές

Η πορεία του στον ιδιωτικό τομέα, είναι ένα μυστήριο. Κάποια στιγμή μερικά χρόνια πριν, ήταν μέλος μιας ομάδας νέων και ταλαντούχων Ελλήνων που κατάφεραν να αντλήσουν συνολικά 350.000 δολάρια από Αμερικανούς, Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για να την εφαρμόσουν. Ετσι, τον Δεκέμβριο του 2010 δημιουργήθηκε η εφαρμογή gipht.me (και η ομώνυμη εταιρεία) για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή αυτή μετονομάστηκε σε «pinnata». Ως εξωτερικός σύμβουλος, μάλιστα, στην gipht. me ήταν για ένα διάστημα ο 27χρονος τότε Κυριάκος Πιερρακάκης, σήμερα υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σήμερα δε λειτουργεί καμιά από τις δύο ιστοσελίδες, ενώ η «Pinnata» που απετέλεσε μετεξέλιξη της ιδέας η οποία μαγνήτισε τους ξένους επενδυτές, έχει διαγραφεί ακόμα και από το facebook! Εννοείται ότι ούτε η ιστοσελίδα υπάρχει. Άγνωστο γιατί εξαϋλώθηκαν δύο τόσο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που μάλιστα κατάφεραν να συγκεντρώσουν και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ξένους επενδυτές σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές.

Η επικές μάχες του Έρικ στον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου

Η πορεία του Eρικ Θανόπουλου-Παρκς στον κρατικό μηχανισμό όμως φαίνεται πολύ πιο επιτυχημένη. Είναι μάλιστα νευραλγικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης. Ως άλλος Γκάνταλφ στον άρχοντα των δαχτυλιδιών στέκεται απέναντι στις ανελέητές επιθέσεις ορδών των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτίθενται ανελέητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είναι λογικό, η λαϊκή δυσαρέσκεια οξύνεται για πολλούς και διάφορους λόγους. Από την διαχείριση της πανδημίας, την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση έως και τις πρωτοφανείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Είναι γεγονός ότι ουδείς πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αντέξει, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη πίεση που πλέον εκδηλώνεται μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμβατικών μέσων ελέγχεται από το μέγαρο Μαξίμου, χωρίς έναν άνθρωπο σαν τον Έρικ Θανόπουλο – Παρκς.

Left2kolou
Η τρομακτική εικόνα της Left2kolou στο Twitter Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι στο Μοσχάτο έχουν να λένε για το γλυκό χαρακτήρα της.

Έχοντας στο πλευρό του αξίες παραστάτριες και παραστάτες όπως η εκπληκτική @left2kolou στο Twitter, οργανώνει τις γραμμές άμυνας και δεν αφήνει τίποτε αναπάντητο. Οι αναλυτές της διαδικτυακής επικοινωνίας πραγματικά υποκλίνονται στο έργο του, με κάποιους να θεωρούν – όχι άδικα – ότι η μακροβιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δημοσκοπική της υπεροχή, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα και την οξύνοια του Eρικ Θανόπουλου-Παρκς.

Ένας σύμμαχος που θα ήθελε κάθε πρωθυπουργός στο πλευρό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ