Σάββατο 19/6/2021

Ανησυχία στο Μαξίμου για τον ορυμαγδό κατά του πρωθυπουργού

Η πρώτη ήττα στον «ηλεκτρονικό πόλεμο» προκαλεί ανησυχία

Παρά την άμεση αντίδραση της «ομάδας ηλεκτρονικού πολέμου» του Μεγάρου Μαξίμου, ο ορυμαγδός εκατοντάδων χιλιάδων αρνητικών σχολίων με αποδέκτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανησυχεί τους επιτελείς.

Όπως σας είχα αποκαλύψει η παρέμβαση της «ομάδας του Ερικ» ήταν άμεση, μαζική και επικοινωνιακά σωστή. Το κύμα των αντιδράσεων όμως που είχε ξεσπάσει ήταν ανθρωπίνως και τεχνικώς αδύνατον να χαλιναγωγηθεί. Οι παρεμβάσεις των επικοινωνιολόγων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχτηκε ότι έριχναν λάδι στην φωτιά, καθώς για κάθε θετικό σχόλιο υπήρχαν δεκάδες αρνητικά ως απαντήσεις.

Το βίντεο με την είσοδο του πρωθυπουργού από την πίσω πόρτα στην μονάδα τεχνητού νεφρού, τα βίντεο με τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία, και φυσικά το βίντεο και οι φωτογραφίες από το γεύμα στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, έχουν δεκάδες χιλιάδες αναπαραγωγές και εκατομμύρια προβολές. Γεγονός που καθιστά την καθυστερημένη προβολή τους από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ως ασήμαντη, αφού μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν γνώριζαν τα παρατράγουδα του ταξιδιού στην Ικαρία.

Τις τελευταίες ώρες όμως, μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για τις αντιδράσεις χιλιάδων διαδηλωτών στον Έβρο οι οποίες καταγράφηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και διαμοιράστηκαν μέσω του διαδικτύου έχοντας κι αυτά χιλιάδες προβολές. Τα βίντεο αυτά προκαλούν ανησυχία και στις αρχές, διότι είναι η πρώτη φορά από την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υπουργός της αντιμετωπίζει ακόμα και φυσική απειλή εκτός από τις μαζικές ύβρεις.

Έτσι, το επικοινωνιακό επιτελείο έχει αφήσει στην άκρη το θέμα της Ικαρίας και παρακολουθεί στενά την καταγραφή των γεγονότων στον Έβρο και πως αυτά αναπαράγονται σε ιστοσελίδες διαφορετικών πολιτικών αφετηριών.

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση και το μέγαρο Μαξίμου τρέμει την επανάκαμψη ενός κινήματος στα πρότυπα των Αγανακτισμένων και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ