Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Μια συμμορία πέριξ του Μαξίμου

Ο πολιτικός, ο εκδότης, ο «ανεξάρτητος»

Θα μπορούσε να λέγεται η συμμορία των «εκβιαστάκηδων». Η δράση της όμως είναι πολυδιάστατη. Οι στόχοι δεν είναι μόνο «οικονομικοί», επιχειρηματίες και παράγοντες της αγοράς δηλαδή. Είναι και στόχοι πολιτικού ενδιαφέροντος, είναι στόχοι ανταγωνιστικοί που φτάνουν έως το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με συμβόλαια εξόντωσης «αντιπάλων» επιχειρηματιών.

Η βασική ομάδα των «άκηδων» αποτελείται από τρία άτομα. Έναν παλαιό πολιτικό με στενές σχέσεις με το μέγαρο Μαξίμου. Το οποίο μέγαρο όμως εσχάτως ενημερώθηκε για την δράση του. Έναν άνθρωπο των ΜΜΕ, ο οποίος φυσικά έχει μπερδέψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τα πιστόλια του υποκόσμου. Και έναν θεσμικό παράγοντα.

Οι τρεις λοιπόν στοχοποιούν αντιπάλους επιχειρηματίες, πολιτικούς στόχους, η απλώς «χρυσές αγελάδες» με σκοπό να τους πλήξουν, ή να τους υποχρεώσουν να συνεργαστούν. Το ταμείο φυσικά είναι κοινό.

Φτάνουν στο σημείο να πιέζουν ακόμα και δημόσιους λειτουργούς με δημοσιεύματα που οι ίδιοι έχουν στήσει, ώστε να εξοντώνουν τους στόχους μέσω φορολογικών ελέγχων, παρεμβάσεις ανεξάρτητων αρχών κλπ.
Κάποιοι από τους στόχους έχουν υποταχθεί. Κάποιοι όχι. Παρά το ότι έχουν πάθει ζημιά από την ύπουλη δράση της συμμορίας. Η οποία ακόμα και τώρα φαντάζει πανίσχυρη.

Το λάθος της όμως είναι ότι στοχοποίησε ένα αντίστοιχο πανίσχυρο σύστημα με παραδοσιακούς δεσμούς, ακόμα και με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και τώρα έχουν μπει στο στόχαστρο και οι τρεις με τα ονόματα τους. Ενώ για την δράση τους έχουν ενημερωθεί οι στενοί επιτελείς του Μαξίμου, όσο και εάν σχετίζονται με την συμμορία των «άκηδων», θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση και σύντομα. Αποκηρύσσοντας τους δύο και βγάζοντας από το αρχείο των βαρύ φάκελο που έχει ο τρίτος, ο θεσμικός, ο οποίος θάφτηκε άρον άρον προκειμένου να αξιοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Και τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχει μόνο ο καιρός γυρίσματα, αλλά ακόμα και οι πολιτικοί τους φίλοι θα τους κρεμάσουν στα μανταλάκια, όσο και αν τους έχουν «εξυπηρετήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ