Οργή στη Νέα Δημοκρατία για τον Αλέξη Πατέλη

Η επίθεση του στον Γιάννη Βρούτση προκαλεί τριγμούς

Must Read

Ο Αλέξης Πατέλης προκαλούσε εκνευρισμό στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην βάση του κόμματος, ακριβώς διότι κανείς δεν είχε καταλάβει ποιος ήταν ο ρόλος του στην κυβέρνηση και ποιος ο λόγος της λυσσαλέας υπερπροβολής του.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βουλευτές εκλέγονται με σταυρό και πρέπει να λογοδοτούν στους ψηφοφόρους τους, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει σύσσωμη η κοινωνία. Η πίεση λοιπόν για «ουρανοκατέβατά πρόσωπα» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι ούτως ή άλλως δεδομένη. Ίδια γκρίνια υπόκεινται οι βουλευτές από την βάση και για άλλα πρόσωπα, με πρώτον τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όταν όμως η οικονομία βουλιάζει και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξοντώνονται, λογικό είναι να εξοργίζεται ο κόσμος βλέποντας τον κορυφαίο οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού να εμφανίζεται λες και είναι celebrity του Χόλιγουντ και να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός του κυρίου αντικειμένου του. Το κλίμα λοιπόν για τον Αλέξη Πατέλη ήταν ήδη βεβαρυμένο διότι οι βουλευτές καλούντο να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους για τα «σόου Πατέλη» εν μέσω θρήνου και δυστυχίας.

Το σκάνδαλο Φουρθιώτη και ο Πατέλης

Το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε με την αποκάλυψη του σκανδάλου Φουρθιώτη που έφερε σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απολογούμενη στην κοινωνία και αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα οργής από την συντηρητική βάση της παράταξης.

Η έκρηξη οργής του Γιάννη Βρούτση που κυριολεκτικά τον έπνιγε το δίκιο για την άδικη αποπομπή του από την κυβέρνηση επειδή διαφύλαξε το δημόσιο χρήμα, έγινε δεκτή με θετικά συναισθήματα από την συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων ψηφοφόρων, παρότι έγινε σε ένα αντιπολιτευτικό μέσο, το Documento του Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το σκάνδαλο με την φύλαξη Φουρθιώτη έγινε γνωστό από της εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso και ειδικά η Δημοκρατία θεωρείται η «φωνή» του πολιτικού χώρου που καθιέρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση λοιπόν ήρθε ως απόρροια της οργής των καραμανλικών ψηφοφόρων έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου το οποίο φαίνεται ότι είναι μια Λερναία Ύδρα που μαστίζει την κοινωνία και φτάνει στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας.

Η περίεργη έμπνευση λοιπόν του Αλέξη Πατέλη μέσω Twitter να επιτεθεί στον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του, επέφερε έκρηξη οργής που πλέον εκδηλώνεται ανοιχτά σε όλες τις συζητήσεις των γαλάζιων βουλευτών. Η ειρωνική αναφορά περί «Σκόιλ Ελικίκου», έκφραση που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος ο παρουσιαστής προκειμένου να χτυπήσει τον Βρούτση που δεν του έκανε τα χατήρια, έδωσε τροφή για θεωρίες συνωμοσίας.
Σε κάθε περίπτωση, η ατυχέστατη επιλογή του Αλέξη Πατέλη την δεδομένη στιγμή, συνιστά στήριξη στον Φουρθιώτη, άσχετα εάν ο ίδιος μπορεί να μην είχε τέτοια πρόθεση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σχεδόν το σύνολο των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουν την άμεση απομάκρυνση του Πατέλη. Γεγονός που έχει καταστήσει σαφές στο μέγαρο Μαξίμου. Το τι θα κάνει ο πρωθυπουργός, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This