Ο πρωθυπουργός πήρε διακριτικά απόσταση από τον ΥΠΕΞ

Δεν μπορούσε να κρυφτεί το χάσμα

Must Read

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στην τηλεόραση του Alpha και τον Αντώνης Σρόιτερ έβγαλε μόνο μία είδηση: Την απόσταση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις θέσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια. Ουδεμία αναφορά στη «μία και μόνη διαφορά», στην νησιωτική υφαλοκρηπίδα και την περί αυτήν θαλάσσια ζώνη.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός κινήθηκε στην γραμμή του ΕΛΙΑΜΕΠ αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο διαλόγου με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να οριοθετήσει – όπως έκανε ο υπουργός εξωτερικών κατά την δημόσια δήλωση με τον τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα – το πλαίσιο στο οποίο συζητά η Ελλάδα. Δηλαδή το μοναδικό θέμα που αναγνωρίζει ως θέμα προς συζήτηση, άρα και διαπραγμάτευση.

Ακόμα και η διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια κατά το ταξίδι του στην Άγκυρα, πριν και κατά την διάρκεια όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έπεισε κανέναν. Διότι η «έκρηξη» Δένδια έγινε κατά την διάρκεια της απάντησης του στην πρόκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και βέβαια δεν είχε καμία σχέση με τις θέσεις που είχε εκφράσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα η τοποθέτηση Δένδια ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κόκκινες γραμμές όπως της είχε θέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος και όπως τις προσυπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής.

Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η εφημερίδα Τα Νέα εξέφρασε πλήρως τις θέσεις του μεγάρου Μαξίμου, για το διευρυμένο πλαίσιο των συνομιλιών το οποίο επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με την θέση που εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This