Ακαταδίωκτο: Η απάντηση Μαξίμου στην διαρροή των πρακτικών και η αγωνία των υπουργών

Βιαστική κίνηση με εμφανή αντισυνταγματικότητα

Must Read

Είναι άξιον απορίας πως ένας καθηγητής της εμβέλειας και του κύρους του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη θεωρεί ότι μία τροπολογία του υπουργείου δικαιοσύνης η οποία περιλαμβάνει ακαταδίωκτο και ασυλία ελλήνων πολιτών ακόμα και από ενδεχόμενη κλήση υπό την ιδιότητα του μάρτυρα, μπορεί να σταθεί.
Η αλήθεια είναι πως αυτή η εμφανώς αντισυνταγματική τροπολογία ειδικά στο σημείο που εμποδίζει την δικαιοσύνη να καλέσει μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων ως μάρτυρες, δείχνει μία περίεργη ταραχή.

Διότι η ενέργεια αυτή μπορεί να φαίνεται ότι αποσκοπεί στην προστασία των επιστημόνων, πρακτικά όμως επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο. Την πρωτοφανή στοχοποίηση της επιστημονικής κοινότητας στα μάτια της κοινωνίας, λίγες ημέρες μετά μάλιστα από την αποκάλυψη των πρακτικών της επιτροπής από την εφημερίδα Δημοκρατία, πρακτικά που κατά την κυβέρνηση δεν υπήρχαν!

Αντίθετα, από τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν ήταν εμφανής η εμπλοκή τόσο του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη όσο και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου στις εργασίες της επιτροπής.

Η παρεμπόδιση λοιπόν στο έργο της δικαιοσύνης μέσω της απαγόρευσης να κληθούν τα μέλη της επιτροπής έστω και ως μάρτυρες σε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό δικαστήριο, δείχνει πως μάλλον με αυτόν τον άκομψο και αντισυνταγματικό τρόπο το μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να διασφαλίσει τους δύο κορυφαίους υπουργούς – συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από ενδεχόμενες μελλοντικές ευθύνες.

Φαίνεται ότι κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο. Ειδικά για τον υπουργό επικρατείας αυτή η ενέργεια συνιστά μέγα λάθος, αναντίστοιχο της ακαδημαϊκής του υπόστασης. Πληροφορίες μου λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This