Πέμπτη 24/6/2021

Όλγα, Κικίλιας και Νικήτας στο «στόχαστρο»

Προεκλογικά μαχαιρώματα παρά τις διαψεύσεις

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να διαψεύδει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όμως το κλίμα στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας θυμίζει προεκλογική περίοδο με «παραδοσιακό» μάλιστα άρωμα. Αυτό των κλασικών εσωκομματικών μαχαιρωμάτων της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν έχει κρύψει τον προβληματισμό του για την συνεχιζόμενη δημοφιλία του Βασίλη Κικίλια που καταγράφει πρωτιές σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με τον Νίκο Δένδια να αποτελεί τον σταθερό εταίρο στο δίδυμο το δημοφιλέστερο υπουργών.

Την ώρα μάλιστα που η εκλόγιμες θέσεις για το πρώτο, μειώνονται επικίνδυνα, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία όμως δεν προέρχονται από την παράταξη και την ίδια στιγμή να πλαγιοκοπήσει τους ανεπιθύμητους, που όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκλεγούν.

Αποτελεί στοίχημα λοιπόν προσωπικά για τον πρωθυπουργό η εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη. Σε αυτό το πλαίσιο η κάθοδος του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα εξαρτηθεί από το εάν θα δεχτεί να παίξει «δίδυμο» με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό. Πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον τέως ευρωπαίο επίτροπο να αποδεχτεί αυτόν τον άχαρο ρόλο.

Στον αντίποδα, «κόκκινα πανιά» για το Μαξίμου είναι ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Τρεις κορυφαίοι πολιτικοί της κεντροδεξιάς που δεν θεωρούνται «φιλικοί» στο περιβάλλον Μητσοτάκη γι’ αυτό και η ηγεσία του κόμματος θα ήθελε πολύ να τους αντικαταστήσει με πρόσωπα πιο οικεία στον πρωθυπουργικό κύκλο.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος είναι ο μόνος «νέος» σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δείχνει σταθερή άνοδο. Ο οποίος λόγω των θέσεων του στα εθνικά θέματα δεν χαίρει και μεγάλης συμπάθειας από τους «εκσυγχρονιστές» του Μαξίμου.

Μέχρι στιγμής πάντως οι εσωκομματικές τρικλοποδιές είναι ορατές μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους και τους γνώστες. Έτσι όπως έχει η κατάσταση στην κοινωνία, εάν «γνωστά συγκροτήματα» αρχίσουν επιθέσεις κατά πολιτικών που έχουν γράψει ιστορία στην κεντροδεξιά, τότε μάλλον θα επιτύχουν ακριβώς το αντίθετο. Να τους ενισχύσουν στα μάτια των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό η δολιοφθορά παρατηρείται μέχρι στιγμής μόνον σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων φιλικά προσκείμενους στον πρωθυπουργό. Ίσως όμως αυτή η τέχνη την δυσαρέσκειά που διαχέεται στα social media να αποτελέσει το χαλί για αποκεφαλισμούς την ώρα των ψηφοδελτίων. Οψόμεθα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ