Σε διάσταση το Μαξίμου με το υπουργείο εξωτερικών

Ενστάσεις Νίκου Δένδια για τις επισκέψεις των τούρκων σε ακριτικές περιοχές

Must Read

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της ιδιωτικής – όπως την βαφτίζει – επίσκεψης του τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη, αλλά και του Τούρκου υφυπουργού Ονάλ στην Καβάλα.

Η δεύτερη περίπτωση μάλιστα συνιστά ένα στοιχείο που δεν το γνωρίζουν πολλοί. Είναι ένας μύχιος πόθος της Τουρκίας να δημιουργήσει θέμα και στην Καβάλα, εκμεταλλευόμενοι το Ιμαρέτ. Το μουσουλμανικό μνημείο το οποίο τυπικά συνδέεται με την Αίγυπτο, καθώς το ελληνικό κράτος εδώ και 60 χρόνια το έχει αναγνωρίσει ως αιγυπτιακό βακούφι.

Ο Ερντογάν λοιπόν όταν είχε καταφέρει να επιβάλει πρόσκαιρα ευτυχώς την μουσουλμανική αδελφότητα ως κυβέρνηση της Αιγύπτου, είχε έρθει σε επαφή με τον Μόρσι, τον τότε πρόεδρο, προκειμένου να καταφέρει να αποσπάσει το Ιμαρέτ από την Αίγυπτο και να περάσει στην κυριότητα της Τουρκίας! Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.

Ευτυχώς, ο Μόρσι έπεσε και πλήρωσε για τα εγκλήματα του. Η συμμαχία Ελλάδος Αιγύπτου που δημιουργήθηκε με την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου – ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφτηκε τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι, όταν η Δύση τον χαρακτήριζε δικτάτορα, αποδυνάμωσε τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας προσωπικά είχε παρέμβει προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν υπήρχε περίπτωση το Ιμαρέτ να περάσει σε τούρκικα χέρια.

Οι κινήσεις λοιπόν Τσαβούσογλου και Ονάλ, τις οποίες προσπαθεί να υποβαθμίσει το Μαξίμου, προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στον υπουργό εξωτερικών, ο οποίος καταλαβαίνει την σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις επισκέψεις. Ανακύπτει λοιπόν πάλι ένα διπλό πρόσωπο της κυβέρνησης, όπως έχουμε παρατηρήσει τουλάχιστον το τελευταίο έτος, με τον Νίκο Δένδια να ακολουθεί πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται πιο διαλλακτικός.

Τόσο στις συνόδους κορυφής όσο και κατά την διενέργεια των διερευνητικών επαφών η διάσταση απόψεων ήταν εμφανής και είχε οδηγήσει ακόμα και σε τριβές τους δύο άνδρες.

Είναι πάντως δεδομένο ότι όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται συμβούλους της τάσης ΕΛΙΑΜΕΠ για τα ελληνοτουρκικά, αυτή η διάσταση απόψεων δεν πρόκειται να πάψει να υπάρχει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This