Σάββατο 31/7/2021

Στουρνάρα θα ζητήσει το ΚΙΝΑΛ;

Αντί Μαργαρίτη Σχοινά…

Σημαντικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το κίνημα σε περίπτωση συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Επιχειρηματολογούσε μάλιστα λέγοντας ότι τον ρόλο ενός νέου Παπαδήμου, μπορεί να τον παίξει μόνο ένας ο οποίος έχει ισχυρή αποδοχή από την ευρωπαΐκή κεντρική τράπεζα και γενικότερα το τραπεζικό σύστημα. Φωτογράφιζε δηλαδή ξεκάθαρα τον Γιάννη Στουρνάρα!

Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μπορεί να μοιάζει μακρινό για κάποιους, αλλά θεωρείται βέβαιο λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου, μιλάω και για την ενισχυμένη αναλογική και την κοινοβουλευτική δύναμη που θα προκύψει σε επαναληπτικές εκλογές, αφού οι πρώτες θα γίνουν με απλή αναλογική και δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Το μπόνους του πρώτου κόμματος περιορίζεται κατά 10 βουλευτές. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτύχει το εκπληκτικό ποσοστά του 2019, χωρίς δηλαδή να έχει κυβερνητική φθορά, πάλι δεν θα βγάλει αυτοδυναμία.

Δεν έχει κι άδικο σύντροφος. Με 600 εκατομμύρια θαλασσοδάνεια Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, οι τραπεζίτες δικαιούνται να επιβάλουν τον πρωθυπουργό σε περίπτωση συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων. Ούτως ώστε να βεβαιωθούν ότι κατά την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων που έχουν κόκκινα δάνεια, θα προηγηθούν από το Δημόσιο και τους εργαζόμενους.

Διότι εάν τα δύο κόμματα αυτά δεν τους κάνουν το χατίρι, τότε θα τους βγάλουν στο σφυρί μέχρι και τα πόμολα από τα κεντρικά τους γραφεία.

Ενώ με πρωθυπουργό της αρεσκείας τους, θα μπορέσουν ανενόχλητοι να καταστούν ακόμα και τις μπετούγιές από τις πόρτες των Ελλήνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ